Inleveren kerstboom wordt door gemeente toch beloond met €0,50 cent per ingeleverde boom

Het inleveren van kerstbomen door kinderen kan er toch voor zorgen dat deze een extra zakcentje kunnen verdienen. Dit laat de gemeente Zuidpas laat op oudjaarsdag weten.

‘In de voorbereiding van het oorspronkelijke plan voor de kerstbomeninzameling zijn weloverwogen keuzes gemaakt. Het blijkt nu dat wij de impact, van het niet uitgeven van de 50 cent, en hiervoor in de plaats cadeaubonnen te verloten, niet goed ingeschat hebben. Dat vinden wij uiteraard vervelend’ schrijft de gemeente op de gemeentelijke website.

‘We hebben zoals eerder aangegeven de mogelijkheden bekeken om alsnog op een veilige manier €0,50 cent per ingeleverde boom te kunnen geven. Dat betekent o.a. aanpassingen op de locatie met looproutes en meer toezicht. Daarnaast vragen we alle bezoekers goed aandacht te hebben voor de geldende maatregelen zoals de 1,5 meter regel en instructies op te volgen van onze medewerkers ter plaatse’/

Het is helaas niet mogelijk om nu nog een grote hoeveelheid 50 cent munten geleverd te krijgen voor 6 januari. De gemeente geeft daarom als alternatief voor elke ingeleverde boom een ticket uit. Hoe meer bomen hoe meer tickets. De woensdagmiddag daaropvolgend, op 12 januari kunnen deze tickets omgeruild worden voor munten op de inzamellocatie waar de tickets zijn uitgegeven. Ook dit zal plaatsvinden op een veilige manier met voldoende spreiding van het aantal bezoekers. Hoe we dat precies gaan doen, laten we weten via onze onlinekanalen en op 6 januari bij de afgifte van de ticket

In verband met de aangescherpte regels rondom corona richten we dit jaar in Zuidplas minder inleverlocaties in. In totaal zijn het er 9 in plaatst van 11 zoals begin dit jaar. Een aantal van de locaties zijn te klein en kunnen we niet zodanig inrichten dat er zo min mogelijk opstoppingen ontstaan. De locaties die we nu hebben bepaald, wordt een plek met hekken afgezet waarin u de kerstbomen kunt neerleggen. Op deze manier worden opstoppingen en contact voorkomen. Op alle locaties zorgen we voor toezicht.

Na sluitingstijd worden alle ingeleverde bomen van de locaties verwijderd. Er ‘overnachten’ dus geen bomen in de openbare ruimte. Let op! De tijden per locatie zijn verschillend.

Moerkapelle

  • Parkeerplaats Op Moer van 12.00 tot 14.45.uur.

Moordrecht

  • Land voor Water, hoek Reigerdreef van 12.00 tot 13.45 uur
  • Parkeerplaats bij Sporthal de Zuidplas van 14.00 tot 16.00 uur. Alleen op deze locatie kunnen bomen met kluit voorhet kerstbomenbos ingeleverd worden.

Nieuwerkerk aan den IJssel

  • Parkeerplaats Schelde nabij fietstunnel van 12.00 tot 16.00 uur
  • Parkeerplaats WC Dorresteijn nabij glascontainers van 12.00 tot 13.45 uur
  • Parkeerplaats Raadhuisplein (gedeeltelijk) van 14.00 tot 16.00 uur.

Zevenhuizen

  • Dorpshuis Swanla van 12:00 tot 13.45 uur
  • Koning Willem Alexanderlaan van 14.00 tot 16:00 uur.

Oud Verlaat

  • De Vierkap van 12.00 tot 13.00 uur.

Speciale actie in Moordrecht: Kerstboom eruit, bos erin

Op woensdag 6 januari 2021 kunnen bij het inleverpunt “Sporthal de Zuidplas” in Moordrecht tussen 12.00 en 16.00 uur ook kerstbomen mét kluit ingeleverd worden. Alle ‘gezonde’ kerstbomen met kluit uit Moordrecht worden niet versnipperd, maar geplant op het braakliggend terrein achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht. De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee onderhouden komend jaar de bomen. Met deze bomen bouwen we samen aan een groener Moordrecht én dragen we bij aan een circulaire economie!

Levert u een boom met kluit in, dan vragen we u om vooraf hun contactgegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) op een briefje te schrijven en deze mee te nemen. Dit briefje kan in de daarvoor bestemde brievenbus op die locatie gestopt worden. Binnen 5 werkdagen ontvangen deelnemers een mail met daarin een unieke code. Met deze code dingt u in december 2021 mee naar een van de kerstbomen die het hebben overleefd in het kerstbomenbos. U kunt daar dan zelf een kerstboom uitzoeken. De bomen die niet geplant kunnen worden, gaan net als voorgaande jaren, in de versnipperaar.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.