Bloemenwinkel Reigerhof start buitenverkoop

De bloemist in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft nu toch een mogelijkheid om zijn waar te verkopen. Nadat eerder de gemeente Zuidplas aangaf dat verkoop vanuit de winkel in het overdekte winkelcentrum niet toegestaan was, is er toch een oplossing gekomen.

‘Na een goed en prettig gesprek met het crisisteam van de gemeente Zuidplas mag ik een bloemenverkoop starten buiten het winkelcentrum’ verteld Jordy Henriks, eigenaar van de bekende bloemenwinkel in de Reigerhof. ‘Tijdens dit gesprek is de situatie betreft mijn winkel bekeken en alle richtlijnen tegen het licht gehouden. En dit betekent dat binnen-verkoop niet toegestaan is, maar dat ik wel buiten wel de inwoners van Zuidplas mag voorzien van een bloemetje of kerstboeket’.

Eerder plaatste Jordy een open brief op lokale (social) media waarin hij zijn frustraties beschreef over de in zijn ogen scheve verhouding waarbij de ene winkel wel aan verkoop mag doen, maar de andere winkel weer niet. ”Ik ben werkelijk bedolven onder de vele reacties vanuit heel Nieuwerkerk. Ik hoop dan ook dat al deze mensen mij buiten weten te vinden de komende periode voor kerst’.

Ondanks dat de fysieke bloemenwinkels tot en met 19 januari dicht moeten, mogen bloemisten wel doorgaan met de fysieke verkoop. Dit mag tot aan Kerstmis buiten de winkel. Op Rijksoverheid.nl staat specifiek vermeld dat winkels in bloemenverkoop en kerstbomen een buitenpresentatie mogen invullen.

Bloemist Bloemenzee verkoopt zijn bloemen naast de ingang van de Reigerhof voor de voormalige ING bank.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.