Bloemenwinkel Reigerhof: ”Alternatieve verkoop wordt mij onmogelijk gemaakt”

Een ingezonden brief van een winkelier in winkelcentrum Reigerhof over het sluiten van de winkel.

Er moet ons iets van het hart. Na drie dagen wachten op het verlossende woord!! Verdrietig, niet gedacht en flabbergasted.. Afgelopen maandag zaten wij net zo als vele ondernemers met geknepen billen naar de persconferentie kijken.. alle winkels moesten dicht op een aantal na.

Voor ons als bloemenwinkel was er een uitzondering. We mochten een verkooppunt buiten de winkel maken. Er was weer hoop. Dinsdag gelijk naar het gemeente maar die waren gesloten tot 13 uur, dus gelijk bellen want we hadden zoveel vragen.. De telefoniste van het gemeentehuis was zeer vriendelijk, maar er was niemand die onze vragen kon beantwoorden.. Beetje raar. Als er een persconferentie geweest en dat er dan niemand is die vragen kan beantwoorden over de persconferentie. Maar het was nog vroeg, dus me vragen achtergelaten en dan zouden we later teruggebeld worden.

Oké dan gaan wij gewoon open en houden we de regels in acht.. dus alle ingangen van de winkel afgesloten, zodat er niemand de winkel in kon.. na een hele dag niks gehoord te hebben van de gemeente staan er ineens 3 BOA’s voor ons.. Dit mag niet he!! Zeggen ze.. ik zeg daarop “Wat mag niet.. we laten niemand binnen en verkoop buiten!! Nee.. Je moet dicht. Uitgelegd dat wij aan het wachten waren op antwoorden van onze vragen en dat er voor bloemenwinkels een uitzondering was.. Maar de BOA’s waren niet gestuurd en wisten niks van me vragen. Ze waren gewoon een rondje aan het doen in het winkelcentrum.. We moesten dicht en een mail sturen naar de gemeente was het antwoord van de BOA’s.. Dezelfde gemeente die nog niet gereageerd had.. maar zo gezegd zo gedaan.. Mail gestuurd naar de gemeente afdeling APV en onze tussenpersoon. Onze tussenpersoon reageert gelijk ze leefde met ons mij en zou woensdag contact opnemen met APV.

Op Facebook zien we allerlei collega’s voorbij komen die lekker aan het verkopen zijn.. maar wij mochten niet open.. Één rolluik open en wachten op antwoorden van de gemeente. Om  vijf uur dachten wij we zullen maar weer een mail sturen, want we hadden weer niks gehoord van de APV. Gelijk belde onze tussenpersoon. Ze had ook mail naar APV gestuurd en gebeld, maar ook niks gehoord.. klinkt herkenbaar!! Donderdag moesten ze er zijn ze zou donderdag het even bespreken met ze. Je weet waarschijnlijk wat er al gaat komen.. het is half vier op donderdag en nog steeds niet gehoord.. het enige wat wij horen van onze klanten is dat onze collega uit het dorp op het hele plein van het winkelcentrum staat. Fijn voor hem en hoop dat die veel verkoopt, maar dat willen wij ook, dus weer een mail sturen!! Tien minuten later de telefoon gaat. Het is een medewerker van APV. Hij was gebeld door onze tussenpersoon. Wij hadden er niet 1.. niet 2.. maar 3 mails gestuurd, maar die had hij nog niet gezien of gelezen. Beetje raar, maar nu zouden wij eindelijk antwoord krijgen op onze vragen. Wat zijn de regels. Wij willen een buiten verkooppunt net zo als de andere collega’s alleen is de passage van het winkelcentrum te smal, dus mogen wij naar buiten toe. De APV-medewerker was kort en erg rechtlijnig!! APV kon ons geen ontheffing geven, want er mag alleen maar ontheffing gegeven worden voor essentiële producten in deze corona-tijd..Oké en de andere collega’s dan, die staan onder hun gevel. Oké dan ga ik ook wel onder de gevel staan(voor een leeg pand). Maar dat mocht niet want het was niet onze gevel, apart!! Ik ben toch huurder in dit winkelcentrum.. dus dan is het ook mijn gevel.. maar hij was erg stellig en wou of zoals hij zei kon niks voor me betekenen!!

Bedankt gemeente voor jullie medeleven.. Lang leve de gemeente die er echt is voor zijn inwoners en ondernemers in deze Corona-tijd..  Hoop dat iedereen ons wil steunen en gaat bestellen.. dan komen wij het graag bij u brengen!! 

Jordy-Bloemenzee

Bloemenzee in betere tijden

Dit betreft een ingezonden artikel en verwoord de mening van de schrijver hiervan.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.