Lockdown in Nederland: rust in de winkelcentra

Een ongewoon en enigszins ongemakkelijk beeld deze dinsdag in de winkelcentra in Nederland. Lege winkelstraten nu ‘niet-essentiële winkels’ gesloten moeten blijven. In het anders levendige winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel is dat beeld niet veel anders.

Waar het maandag nog druk was , is het op de eerste dag van de lockdown relatief rustig in de Reigerhof. En de komende vijf weken zal dit beeld niet veel anders worden, Premier Rutte kondigde maandag 14 december aan dat Nederland tot 19 januari 2021 in een harde lockdown gaat. Een aantal essentiële winkels blijft open, zo noemde de minister-president bijvoorbeeld opticiens, drogistrijen bakkers. De Hema in Nieuwerkerk bleef dinsdag ook open ook al staan warenhuizen niet op de lijst van zaken die open mogen blijven tijdens de lockdown. De winkel dekte alle kleding, kerstartikelen en andere niet-levensmiddelen af en maakte het voor klanten alleen mogelijk om levensmiddelen te kopen.

zeldzame rust op dinsdagmiddag in de Reigerhof

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.