Verbod carbidschieten Zuidplas

Het college Zuidplas gaat de gemeenteraad voorstellen de APV te wijzigen met een artikel die een verbod op het cardbid schieten mogelijk maakt. En daarmee zal Zuidplas aansluiten bij steeds meer gemeenten waarbij naast het verbod op vuurwerk er ook een verbod op carbidschieten zal gelden.

Sinds het kabinet een vuurwerkverbod heeft afgekondigd is er in Nederland een ware run ontstaan op carbid. Veel burgemeesters en lokale politici zeggen bang te zijn dat veel mensen dit op 31 december gaan doen in plaats van vuurwerk afsteken, men vreest dat daar gewonden bij kunnen vallen en zorgmedewerkers en handhavers het nog drukker krijgen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.