Moordrecht opgeschrikt door nachtelijke vuurwerk-explosies

De vuurwerkdiscussie is richting het eind van het jaar in volle gang, zeker nu de verkoop en afsteken van vuurwerk komende jaarwisseling eenmalig wordt verboden dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Maar ondertussen wordt er ook in de Zuidplas dorpen al volop illegaal geknald zo ook in Moordrecht, daar werden inwoners in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een flinke explosie veroorzaakt door vuurwerk. De schade is beperkt, een afvalbak in de openbare ruimte moest het ontgelden.

De explosie vond plaats langs de scholengemeenschap aan de Oudersvrucht in Moordrecht, vermoedelijk rond 04:30 uur in de nacht. Politie was in de ochtend ter plaatsen voor een andere melding en merkte het resultaat van de explosie op. Het is niet de eerste keer dat vandalisme en vuurwerk samenkomen in de Zuidplas. Vorig jaar op de dag van de jaarwisseling werden al meerdere beschadigingen geteld in onze gemeente. Zo moesten onder andere speeltoestellen en brievenbussen het ontgelden in voornamelijk de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Gezien de impact van de explosie in Moordrecht, gaat het hier vermoedelijk om vuurwerk dat veel gevaar oplevert en uitsluitend bestemd is voor professioneel gebruik of zelfs illegaal vuurwerk is.

Scherper surveilleren op basis van meldingen die wij krijgen

Aan de redactie van onze collega’s van Radio Capelle verklaarde de politie dat er in deze tijd van het jaar extra aandacht is voor dergelijke situaties, maar dat het uitdagend is om dit voor te zijn. Wel riepen de medewerkers van de politie op om meldingen te blijven maken:

“Zodra we terugkerende meldingen op een specifieke locatie ontvangen, stellen we Informatie gestuurde politiezorg in. Dit wil zeggen dat we scherper surveilleren op basis van de meldingen die wij krijgen.”

.

.

foto/archief : vuurwerkschade appartementencomplex Dorrestein 2019
foto/archief: een vuurwerkbom veroorzaakte in 2019 flinke schade aan speeltoestel wijk Dorrestein

Dit artikel kwam mede tot stand door redactionele samenwerking met Radio Capelle.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.