Berenjacht maakt plaats voor Gluurpieten Zuidplas, kinderen kunnen nu coronaproef op speurtocht

Nadat tijdens de eerste coronaperiode de Zuidplas werd overspoeld met beren lijkt het er zo langzamerhand op dat, in dit toch al gekke jaar, achter elk raam straks een zogenaamde Gluurpiet te zien is.

De Berenjacht was daar opeens. Terwijl in de onzekere begintijden van corona het dagelijkse (buiten)leven stil kwam te liggen waaide er vanuit het buitenland een rage over waarbij inwoners knuffelberen massaal achter hun ramen gingen zetten met als doel dat kinderen tijdens een wandeling beren konden spotten. De opgestarte actie Gluurpietjes is de opvolger van deze Berenjacht en in dit geval kunnen kinderen nu Pietjes gaan zoeken die door de ramen naar buiten gluren. Op internet zijn lijsten te vinden met activiteiten die je kunt doen bij het vinden van de Pietjes. Ook bestaat er een speciale Gluurpietjes Zuidplas Facebookpagina.

Het idee ontstond enige weken geleden bij Els Rooijakkers uit Uden. Na een oproep op de Udense variant van de facebookgroep Je ben Nieuwerkerker haakten vele Udenaren aan bij haar actie zodoende er al flink wordt gegluurd in deze Brabantse gemeente. En nu komt daar ook Nieuwerkerk aan den IJssel bij. Het lokale bedrijf M-Schmink verkoopt met toestemming van de bedenkster vanaf nu de Gluurpietjes. Dit zijn afneembare raamstickers en kosten €3,-. Hiervan gaat hiervan gaat €1,- naar Stichting Cupcakes voor Kids.

Een Gluurpiet kunt u bestellen via onderstaande knop:

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.