Cultuurkeuken maakt 150 inwoners blij met lekkere maaltijd

Er werd zaterdag 7 november volop gekookt in jongerencentrum ‘t Blok in Nieuwerkerk aan den Ijssel. Waar doorgaans vele activiteiten voor en door jongeren uit de Zuidplas worden georganiseerd was het jongerencentrum aan het IJsermanpad  ditmaal het kloppend hart van de Cultuurkeuken. En door deze actie kregen 150 inwoners uit de Zuidplas met een kleine beurs een lekkere maaltijd dit weekend.

Waar in ´normale tijden´ Welzijn Zuidplas één keer per maand in jongerencentrum ‘t Blok een gezellig uit-eten organiseerde voor mensen met een kleine beurs, zorgen de coronamaatregelen ervoor dat deze activiteit al langere tijd niet meer kan plaatsvinden. Net als tijdens de eerste corona periode stelden meerdere vrijwilligers zich belangloos op om heerlijke verse gerechten te bereiden. Waar Hans boerenkool met halal rookworst klaar maakte, bereidde Ika Opor Ayam (kip in kokosmelk). Met hulp van Nico die de boodschappen regelde met 2 andere vrijwilligers begon men om 10 uur in de ochtend om als eindresultaat 150 maaltijden in bakjes af te leveren.

De adressen werden o.a. verzameld door de sociaal makelaar van Welzijn Zuidplas, de boodschappenkast/sport-en Cultuurfonds- CJG, Raad en Daad, en de voedselbank die in contact staat met veel sleutelfiguren. Vrijwilligers van Rotaryclub Zuidplas zorgden voor het bezorgen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.