Minima jongeren niet vergeten bij verstrekken mondkapjes

Op initiatief van de stichting Cupcakes voor Kids worden de komende dagen bij de jongeren in de leeftijdsgroep 12 t/m 17 jaar welke gebruik maken van het jeugdfonds sport & cultuur een tweetal wasbare mondkapjes bezorgd.

Omdat op scholen en sport- en cultuurlocaties mondkapjes steeds vaker mondkapjes verplicht zijn. Heeft de stichting zich ingezet om te zorgen dat ook jongeren die in minima gezinnen leven voldoende mondkapjes hebben om aan de mondkapjesplicht te kunnen voldoen. De afgelopen dagen heeft men enveloppen met mondkapjes en postzegels bezorgd bij de intermediairs van het jeugdfonds. De intermediairs sturen ze de komende dagen op naar ongeveer 75 jongeren welk in hun bestanden staan.

De mondkapjes zijn gekocht bij een lokale onderneming waar een groot deel van de omzet is weggevallen door de corona crises en de kosten worden vergoed door de gemeente Zuidplas. De verzendkosten worden gedeeld door de gemeente Zuidplas en onze stichting. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

De Stichting Cupcakes voor Kids verzorgt al vele jaren een verjaardagstaart met een cadeautasje voor jarige kinderen t/m 12 jaar voor gezinnen die leven op een minimum inkomen in de gemeente Zuidplas. Meer informatie over onze stichting is te vinden op: www.cupcakesvoorkids.nl

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.