De Zonnebloemloterij 2020

De trekking van de Zonnebloemloterij ligt al weer even achter ons. Landelijk zijn er 477.758 loten verkocht. Onze afdeling heeft er hiervan circa 1.000 van verkocht. Een resultaat dat er mag zijn. Zeker omdat het langs de deur loten verkopen niet voor al onze vrijwilligers vaak niet mogelijk bleek. Ook betalen met contant geld was in deze tijd minder gewenst. Daarom heeft de afdeling Nieuwerkerk dit jaar ervan afgezien om met een stand bij de winkels te staan.

Toch bleken onze vrijwilligers creatief met het aan de man (vrouw) brengen van de loten. Zo was de mogelijkheid om via internet loten te kopen zeer succesvol. Iedereen met een lot kan nagaan of hij/zij een prijs heeft gewonnen op: https://www.zonnebloem.nl/loterij/uitslag-2020De opbrengst van de loterij is voor onze afdeling zeer belangrijk. Van ieder door ons verkocht lot van € 2,00 gaat rechtstreeks € 1,50 naar onze eigen afdeling. De Zonnebloem ontvangt ook bijdragen van donateurs en van goede doelen Hiervan krijgen de afdelingen (zoals die van Nieuwerkerk aan den IJssel, en Zevenhuizen/Moerkapelle) ieder jaar een deel.

Onze afdeling verzorgt hiervoor diverse activiteiten voor de deelnemers aan de Zonnebloem. Welke dat zijn publiceren wij op onze website :
https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel/activiteiten Ondanks de beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen, proberen we toch
leuke en veilige acties te bedenken voor onze gasten. Wij roepen mensen op, om als ze daar ideeën voor hebben, contact met ons op te nemen. Samen kunnen we dan bezien of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De


Nationale Vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan j denkt”. De afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel viert dit jaar haar 40 jarige jubileum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.