Ontsnapt hertje teruggevonden in Park Hitland, drie andere hertjes nog op avontuur

Nabij de golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel is met hulp van de brandweer afgelopen donderdag 22 oktober e e n van de vier hertjes gevangen die eerder ontsnapt waren vanaf de zorgboerderij aan de ‘S Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De dieren werden sinds deze ontsnapping twee weken terug met regelmaat gespot in de omgeving van de ‘s-Gravenweg, park Hitland, Abram van Rijckevorselweg, Wormerhoek/Oostgaarde en de Nieuwerkerkse Scheve Overweg/N219. Een oplettende voorbijganger vond e e n van de hertjes verstrikt tussen een hek naast de golfbaan waarna met hulp van de brandweer het dier kon worden bevrijd. De politie en handhaving Capelle aan den IJssel vraagt als wanneer de andere herten gesignaleerd worden dit te melden. Er zal dan worden geprobeerd om de beesten te verdoven en terug te brengen naar de zorgboerderij. Ziet u hem, neemt u dan contact op via 010-2848111.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.