Lekker langer slapen ! De wintertijd gaat in

De wintertijd gaat dit weekend weer in en dat betekent een uurtje extra slapen! De wintertijd is eigenlijk de gewone tijd en duurt vijf maanden.

In de nacht van 24 oktober op zondag 25 oktober 2020 wordt de klok dus één uur achteruit gezet. Om 03:00 uur nachts gaan de wijzers -of het display- zo als u wilt, terug naar naar 02:00 uur. Dat betekent een uur extra, dus één uur extra slapen! Daarmee eindigt de 31 weken durende zomertijd die op zondag 29 maart dit jaar begon. Bij de overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het ’s ochtends eerder licht en ’s avonds eerder donker wordt. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden dan zou het op 21 december (de kortste dag van het jaar) pas rond 9:45 uur ’s ochtends licht worden. De wintertijd, dat dus de gewone tijd is en duurt tot 28 maart 2021. Dan wordt de klok in de nacht van zaterdag 27 maart 2021 op zondag 28 maart 2021 weer een uurtje vooruit gezet. Dit betekent dan opnieuw één uur minder slapen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.