Nieuwerkerk-FM weet wat er in de gemeente speelt

Het gaat goed met Nieuwerkerk-FM, het lokale internet radiostation voor Nieuwerkerk aan den IJssel. Steeds meer luisteraars weten het online radiostation te vinden valt op te lezen uit de meest recente luistercijfers.

Met een gevarieerde muziekmix, waarin het beste uit de jaren 80 tot de hits van nu te horen zijn, weet Nieuwerkerk-FM zowel jongeren als ook oudere Nieuwerkerkers tot zich te binden. Begin april dit jaar besloot het commissariaat voor de media de organisatie Gouda Media aan te wijzen als de lokale zender voor de gemeente Zuidplas, dit op advies van de gemeenteraad. Echter, de nieuwe lokale omroep is de Nieuwerkerker klaarblijkelijk nog niet opgevallen onder de inwoners. “Zo is de omroep niet in de ether te ontvangen en worden gepubliceerde persberichten nauwelijks gedeeld via lokale social media. De vraag is dan ook of de inwoners zitten te wachten op een nieuw en door de gemeente financieel ondersteund lokaal geluid” verteld mediakenner Kevin Goedhart namens JBN Nieuws.

Nieuwerkerk-FM krijgt in tegenstelling tot de lokale omroep geen financiële bijdragen vanuit de gemeente Zuidplas en is dan ook niet in te ontvangen in de ether. Wel weet de zender in combinatie met de razend populaire facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker-Als en Je bent Nieuwerkerker-Nieuws (JBN) precies wat er onder de Nieuwerkerkers leeft. En met lokale nieuwsberichten op maat, ieder half uur een lokaal bulletin wordt het station via de digitale weg vaak gevonden. Naast een verfrissend jinglepakket waarbij de nadruk wordt gelegd op radio vanuit het laagste punt van Nederland zorgt ook de Nieuwerkerk-FM voicemail voor nog meer lokale binding. De Nieuwerkerk-FM voicemail is 24 uur per dag te bereiken op 0180-794566. Daarbij kan iemand de groeten doen, een oproep plaatsen of een favoriete plaat aanvragen. Jou bericht hoor je dan de hele week terug op Nieuwerkerk-FM.

  Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
  www.nieuwerkerkfm.nl

  Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

  info@jebentnieuwerkerker.nl

  Eerder in het nieuws

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.