Tegenprestatie Cultuurprijs: Educatieve Schoolplaat voor alle scholen in Zuidplas

Cultuurprijswinnaar Marlonneke Willemsen (fotografie) biedt als tegenprestatie alle bassischolen in Zuidplas een schoolplaat aan. Het is een educatieve plaat waarop de eerste groei en ontwikkeling van dieren in stappen is te zien. De schoolplaat in combinatie met haar website, die via de beamer aan leerlingen in de klas kan worden getoond, leent zich uitstekend voor het maken van een lesprogramma door de docenten zelf.

Op elk willekeurig moment dat het hen uitkomt. Wethouder cultuur en onderwijs Jan Verbeek is enthousiast. “De winnaar van de cultuurprijs heeft haar werk gepresenteerd voor alle directeuren van de scholen in Zuidplas. Zij reageerden heel positief. Dit is weer een mooie nieuwe verbinding tussen cultuur en onderwijs.”

Marlonneke Willemsen heeft in 2019 de Cultuurprijs gewonnen. Naast de prijs heeft zij ook een geldbedrag ontvangen van 850 euro. Iedere Cultuurprijswinnaar bedenkt een bestemming die ten goede komt aan de samenleving van Zuidplas. Afgelopen jaren waren dit een gratis concert van het Symphonieorkest Midden Holland, een schilderij van Birgitta Sundström Jansdotter in het gemeentehuis, een voorstelling van Theater door Iedereen en nu dus de Schoolplaat van Marlonneke Willemsen. Dit jaar wordt de vijfde Cultuurprijs uitgereikt in de Nationale Kunstweek. Hoe deze jubileumuitreiking gaat plaatsvinden is vanwege corona nog niet bekend.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.