Nieuwe online arbeidsmarktcampagne: Zuidplas laat je GROEIEN

Vandaag start online een nieuwe arbeidsmarktcampagne van de gemeente Zuidplas, een van Nederlands snelst groeiende gemeenten. Ook de organisatie gaat meegroeien met die demografische ontwikkeling en gemeentelijke opgaven. De roep om professionals is groot nu de gemeente groeit en er meer taken bijkomen. Tegelijkertijd heeft de gemeente te maken met vergrijzing en krapte (concurrentie) op de arbeidsmarkt. Daarom heeft de gemeente Zuidplas een nieuw onderscheidend werkgeversprofiel ontwikkeld, waarmee zij haar zichtbaarheid en aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt wil verbeteren. Opvallend is dat er geen acteurs voor de campagne zijn ingezet, maar eigen medewerkers. Tegelijkertijd met het nieuwe werkgeversprofiel wordt ook de nieuwe recruitmentsite www.werkenbijgemeentezuidplas.nl gelanceerd, waarna de gemeente gefaseerd campagne gaat voeren.
 
De gemeente die je laat groeien.
Dát is de belofte waarmee Zuidplas zich voortaan profileert als aantrekkelijk werkgever. Het moet leiden tot structureel meer, geschikte sollicitanten voor
(moeilijk vervulbare) functies. Op de arbeidsmarkt presenteert Zuidplas zich als gemeente die allesbehalve een standaard ambtenarenbaan aanbiedt.  De vier dorpen – in de driehoek Rotterdam, Gouda, Zoetermeer –  elk met hun eigen omvang, kenmerken en vraagstukken, maken het werk afwisselend en dynamisch. Zuidplas richt zich op arbeidstalenten en professionals in de regio en biedt hen de ruimte om écht te pionieren.
 
Nederland in het klein
De regio Midden-Holland waarin Zuidplas zich bevindt, is een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch. Met een grote variatie aan stakeholders, en een dynamiek waar menig bedrijf jaloers op zou zijn. Vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening
en stedenbouwkunde (bouwen van een vijfde dorp), huisvesting, weg- en waterbouw, verkeer, milieu en het sociale domein vinden aanstormende arbeidstalenten en professionals allemaal terug bij Zuidplas.
 
Werkenbijgemeentezuidplas.nl
Het nieuwe werkgeversprofiel, de metamorfose van de recruitmentsite en de ‘online’ beeldcampagne is het resultaat van een samenwerking met arbeidsmarktcommunicatiebureau Maximum. De nieuwe arbeidsmarktcampagne is te zien op sociale media, waaronder LinkedIn, Instagram, Indeed
en overig. Alle overige informatie over de organisatie en vacatures bij Zuidplas is vanaf heden te vinden op www.werkenbijgemeentezuidplas.nl.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.