Gemeente lijkt met corona-brief niet alle jongeren te bereiken

Een brief gericht aan jongeren in de gemeente Zuidplas waarin aandacht wordt gevraagd aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus is niet bij iedereen goed ontvangen. De gemeente lijkt met de brief niet alle jongeren te bereiken, en dat komt niet enkel door de inhoud.

Vooral in de dorpsgemeente Zevenhuizen regent het volop klachten over de tenaamstelling van de brief. Tientallen jongeren kregen een brief met de tenaamstelling van iemand anders *. En dit zorgde voor vele reacties op de facebookgroep Je Bent Zevenhuizenaar als….

“Gaat lekker bij de gemeente Zuidplas, bij allebei mijn zoons een brief voor iemand anders. Ik weet niet wie er heeft zitten vouwen bij de gemeente” reageert een moeder van twee zoons. En “slordig”, schrijft een ander. XXX heeft ook een brief ontvangen en een tweede brief die voor een andere jongen bestemd was.

*(De gemeente is inmiddels op de hoogte van foutieve bezorgingen).

Maar naast de verkeerde bezorgingen zijn er ook wisselende reacties op de inhoud van de brief te lezen.

“Ik als ‘jongere’ vind dit echt een trieste brief…. Weer heel erg makkelijk…. Nu voel ik mij totaal niet aangesproken als ‘jongeren’ , maar als je jongeren echt wil bereiken moet je dat niet op zo’n manier doen”.

“Maar nu word er vooral gedaan alsof de jongeren nu het probleem zijn van de besmettingen. Als ik buiten ben zie ik dat de ouderen even verantwoordelijk zijn als de jongeren. Nu word het alleen op de jongeren gewezen terwijl dat niet eerlijk is aangezien de ouderen niet anders handelen” valt als reactie te lezen op de dorps-facebookgroep van Nieuwerkerk.

“Prima brief. Je kan natuurlijk altijd wel kritiek hebben op de gemeente en ook ik ben daar heel goed in, maar dit is een prima initiatief. Waarom zou je dit niet doen? Juist door een persoonlijke brief te sturen, laat je weten dat je de jongeren serieus neemt en dat je ook hun hulp nodig hebt om dit virus de kop in te drukken. Mijn puber van bijna 18 had er dan ook geen probleem mee”.

Maatregelen

Het kabinet maakte dinsdagavond 13 oktober de nieuwe maatregelen bekend die zouden moeten zorgen tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus. De afgelopen 24 uur kwamen er 7393 besmettingen bij in Nederland, een nieuw dagrecord. De gemeente Zuidplas noteerde in de periode van 30 september t/m 13 oktober 208 positieve uitslagen en twee ziekenhuisopnames. (bron: RIVM). En met deze cijfers staat onze gemeente net als onder andere de gehele regio Zuid Holland-Zuid bij het RIVM betiteld als zeer ernstig.

De nieuwe maatregelen houden onder meer in dat het dragen van een mondkapjes de standaard wordt in publieke binnenruimtes zoals winkels, koopavonden worden afgeschaft en alle eet- en drinkgelegenheden de deuren tijdelijk moeten sluiten. Afhalen blijft wel mogelijk.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.