Regenboogvlag blijft per ongeluk in de kast

Waar de regenboogvlag, de vlag met kleuren die symbool staan voor diversiteit en sociale acceptatie van LHBTI’ers in vele gemeenten overheidsgebouwen, zoals ministeries en justitie, en kerken wappert, is de veelzijdige gekleurde vlag deze zondag, Coming Out Day, voor het gemeentehuis niet zichtbaar.

Nadat afgelopen vrijdag burgemeester Weber namens het gemeentebestuur en de stichting Inclusie en discriminatiebestrijding de Regenboogvlag alleen had gehesen, was het de bedoeling dat deze het gehele weekend, en juist op deze Coming-Out Day de vlag zou wapperen. Waarschijnlijk heeft een niet goed geïnformeerde medewerker van de gemeente dit niet helemaal begrepen want zaterdagochtend was de kleurenpracht voor het gemeentehuis al weer verdwenen. Gemeenteraadslis Jan Ambachtsheer reageert op twitter en geeft aan teleurgesteld te zijn. De VVD-er begon zes jaar geleden op eigen initiatief met het hijsen van de vlag. Na een aangenomen motie werd het besluit toen genomen dat het hijsen van de vlag breed gedragen wordt door het gemeentebestuur.

En ook D66 raadslid Chantal Bon van de Griek vraagt zich af waarom de vlag vandaag ontbreekt op het Raadhuisplein. Aan de gevel van Ringvaartkerk aan de Ringvaartlaan was de vlag wel gehesen.

Burgemeester Weber reageerde op twitter nadat het ontbreken van de vlag was opgevallen: “Ik begrijp dat de regenboogvlag op Raadhuisplein er niet hangt. Het was de bedoeling dat deze het hele weekend zou hangen. Juist vandaag op Coming Out Day.

Originally tweeted by Han Weber (@HanWeber) on October 11, 2020.

kopfoto, toen vrijdag de vlag er nog wel hing: Bettina Haarbosch

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.