Ontsnapte herten nog niet gevonden

Meerdere meldingen van loslopende herten in zowel Nieuwerkerk als Capelle aan den IJssel zorgen voor ietswat verbaasde reacties. Komen herten nu ook voor in de vrije natuur van Zuidplas? Niets is minder waar, het blijkt te gaan om 4 ontsnapte damherten.

De dieren ontsnapten begin oktober bij een zorgboerderij aan de ‘s-Gravenweg op de grens tussen Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel en worden sindsdien met regelmaat gespot in de omgeving van de ‘s-Gravenweg, park Hitland, Abram van Rijckevorselweg, Wormerhoek/Oostgaarde en de Nieuwerkerkse Scheve Overweg/N219. De politie en handhaving Capelle aan den IJssel vraagt als wanneer de herten gesignaleerd worden dit te melden. Er zal dan worden geprobeerd om de beesten te verdoven en terug te brengen naar de zorgboerderij. Ziet u hem, neemt u dan contact op via 010-2848111.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.