Zuidplas-Sport: Zwak CKV Nieuwerkerk komt goed weg in Leiden

Na 60 zeer matige minuten durfde zaterdagmiddag 10 oktober er bijna geen speler van CKV Nieuwerkerk te juichen. De koploper had zojuist met 13-14 gewonnen in een druilerig Leiden, maar iedereen aan Nieuwerkerkse zijde wist dat dit niet het niveau is dat Nieuwerkerk nastreeft. Bij rust stond Pernix nog met 11-9 aan de goede kant van de score. Nieuwerkerk begon ongeïnspireerd aan de wedstrijd, had geen moment een lekker schot en defensief was het gewoon niet op orde. Vanaf 11-7 zette Nieuwerkerk even aan en via 11-9 bij rust pakte Nieuwerkerk op 11-12 de eerste voorsprong. Na de 12-14 scoorde Nieuwerkerk het laatste kwartier niet meer. Wel werden er nog twee strafworpen gemist waardoor Nieuwerkerk verzuimde deze slechte wedstrijd in het slot te gooien. Zo bleef het tot de laatste seconde spannend in Leiden maar pakte Nieuwerkerk wel weer 2 punten. Volgende week zal het echt anders moeten tegen KVS.


Uiteraard ook in Leiden geen publiek zaterdag. Pernix had wel een prima livestream geregeld (waarvoor dank) en namens Nieuwerkerk zat Lion van Klooster op de commentator stoel. Nieuwerkerk had vorige week een matige tweede helft gespeeld tegen OVVO maar won na een 9-2 voorsprong bij rust toen wel met 19-17. De ploeg ging op dezelfde voet door in Leiden. Binnen vijf minuten had Pernix namelijk een 4-0 voorsprong te pakken.

Nieuwerkerk had dit volledig aan zichzelf te danken. Natuurlijk zijn de omstandigheden waardeloos. Geen publiek. Koud. Regen. Wind. Maar ook dat allemaal mag geen reden zijn om zo slecht te beginnen aan een wedstrijd. Mats Rodenburg hield Nieuwerkerk in de wedstrijd. Hij behaalde als enige (misschien samen met Miriam Swart) een voldoende. Pernix kreeg veel te veel ruimte voor het schot en bezit over een paar prima schutters. Dat had Nieuwerkerk best kunnen weten. In de Nieuwerkerkse aanval lag het tempo veel te laag en maakte er eigenlijk niemand veel meters. Tel daarbij op dat niemand op schot was en je weet dat je het jezelf lastig maakt.

Na de 5-1 van Pernix zorgden Miriam Swart en Jop Brouwer (fraaie goal) voor 5-3. Maar het was Sven Kuipers met alweer zijn derde goal voor de 6-3. Het verschil bleef drie op 7-4, 8-5 en 9-6. Voor Nieuwerkerk scoorde Mats Rodenburg, Jop Brouwer en Laura v.d. Linden. Tussendoor miste Miriam Swart een strafworp en dat werd later nog wel een dingetje.

Na de 9-7 van Cathy van Horik volgde de laatste goede fase van Pernix dat via twee damesschoten op 11-7 kwam met nog maar een paar minuten te spelen. Op 11-7 miste Pernix ook nog een strafworp. Nieuwerkerk kwam daarmee goed weg en zag Miriam Swart sterk eindigen met twee belangrijke schoten. 11-8 in de 28e en 11-9 in de 29e minuut door Swart.

Een toch wel beschamende ruststand voor Nieuwerkerk dat erg slecht voor de dag kwam in Leiden. Pernix had het prima gedaan.

In de tweede helft ging Nieuwerkerk op jacht naar de aansluiting. Mats Rodenburg met zijn derde treffer voor 11-10. En na de wissel van Lotte Dingjan voor de onzichtbare Babette Blok scoorde Nieuwerkerk twee keer. Niels Stuurstraat zette met zijn eerste treffer Nieuwerkerk naast Pernix en Miriam Swart met haar 4e zorgde voor de eerste voorsprong: 11-12. In de 23 minuten die volgde zou Nieuwerkerk nog maar 2 doelpunten maken………

Eerst kwam Pernix nog op 12-12 maar snel daarna was het 12-14 door goals van Stuurstraat en Rodenburg (4e). Het laatste kwartier was Overgangsklasse onwaardig. Nieuwerkerk kon de wedstrijd niet beslissen, ondanks enkele opgelegde kansen. Pernix had alles al gegeven in de eerste helft en kwam ook een stuk minder voor de dag in het tweede bedrijf.

Het was al aangekondigd. De stippen van de Nieuwerkerkse dames beginnen wel een dingetje te worden. De spelers trainen drie keer per week maar wellicht kan er iets meer aandacht op het nemen van strafworpen. Die worden simpelweg te vaak gemist. Eerste miste Swart op 12-14 en in de slotfase miste ook de weer ingevallen Blok haar buitenkansje. In die spannende slotfase had Nieuwerkerk er ook voor kunnen kiezen om de “stip-verdiener” te wisselen zodat er iemand met meer zekerheid de stip had kunnen nemen. Dat gebeurde niet en daardoor werd het na de 13-14 van Pernix nog echt spannend ook.

Eind goed al goed, Nieuwerkerk 1 won en wist daarmee voor de 14e keer op rij een veldwedstrijd te winnen. Knap! Daarmee heeft het team helaas nog niks gewonnen. KVS doet het dit seizoen ook heel goed en heeft net als Nieuwerkerk 12 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week is het Nieuwerkerk – KVS. We verwachten een getergd Nieuwerkerk dat uit een ander vaatje gaat tappen!

Doelpunten Nieuwerkerk: Mats Rodenburg 4, Miriam Swart 4, Jop Brouwer 2, Niels Stuurstraat 2, Cathy van Horik 1 en Laura v.d. Linden 1(1)

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.