Mondkapjes op school zorgt voor verdeeldheid bij ouders

‘Onwennig, maar voor velen een veilig gevoel om op deze manier naar school te mogen komen en te kunnen komen werken’. Het dringende advies om met een mondkapje naar school te komen zorgt voor aanpassingen bij docenten en leerlingen maar ook voor enige verdeeldheid onder enkele ouders van leerlingen van het Comeniuscollege in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Sinds afgelopen maandag is het dringende advies uitgegeven door het RIVM, de VO raad en het ministerie van onderwijs om mondkapjes te dragen in alle middelbare scholen. Daaropvolgend kreeg de school heel veel reacties van ouders die het met de maatregelen absoluut niet eens zijn. ‘In sommige gevallen gaat dit niet op een prettige manier laat de schoolleiding weten in een digitale nieuwsbrief. ‘Een aantal berichten komen zelfs intimiderend en dreigend over’ valt te lezen. De schoolleiding doe dat ook een dringende oproep om dit niet meer te doen. ‘Dit kost ons allen veel energie en heeft een grote impact op het personeel’. De school geeft aan zich niet te mengen in de maatschappelijke discussie over het effect van het al dan niet dragen van mondkapjes en volgt enkel en alleen de richtlijnen en adviezen op vanuit het RIVM, de VO Raad en het ministerie van onderwijs en maakt deze richtlijnen niet zelf. Vooralsnog blijft het dragen van een mondkapje in het schoolgebouw bij een dringende oproep. Het is dus nog geen verplichting en leerlingen worden niet geweigerd als ze geen mondkapje dragen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.