Zuidplas gestart met Lief & leed Leedstraat: Budget van 75 euro per straat beschikbaar

Op Burendag is gestart met de Lief & Leedstraat in de gemeente Zuidplas. Inwoners kunnen een budget van 75 euro aanvragen om in de buurt kleine attenties weg te geven en zo samen lief en leed te delen. Van een bloemetje voor de zieke buurvrouw tot een kraamcadeautje voor die schattige baby van drie huizen verderop. De Lief & Leedstraat is in gemeente Zuidplas een initiatief van Zuidplas Verbindt.


Wethouder Daan de Haas is enthousiast: “Het is zo belangrijk om te zorgen dat er aandacht is voor elkaar. Als gemeente mogen we daar best een handje bij helpen. In andere steden, zoals Rotterdam, zagen we het succes van het Lief & Leedpotje. Wij vinden dat dit ook in Zuidplas thuishoort. Kijk naar
elkaar om en laat via een kleine attentie mensen weten dat er aan hen gedacht wordt.” Aanvragen gaat via de website van onder andere de gemeente Zuidplas of rechtstreeks via liefenleed@zuidplas.nl. In totaal kunnen dit jaar dertig straten zich aanmelden. Elke aanvraag moet door minimaal twee buurtbewoners, de ‘Verbinders’, gebeuren. Meer informatie staat op www.zuidplas.nl/liefenleed De Lief & Leedstraat wordt in gemeente Zuidplas uitgevoerd door Zuidplas Verbindt, een samenwerking tussen de gemeente Zuidplas en vele andere professionele- en vrijwilligersorganisaties in Moordrecht, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel, Oud Verlaat en Zevenhuizen. Zuidplas Verbindt sluit aan bij bestaande netwerken, versterkt buurten en verbindt inwoners met elkaar. Onder de vlag van Zuidplas Verbindt bundelen bewoners en (vrijwilligers)organisaties hun krachten voor een
dorp waar mensen naar elkaar omzien en iets willen betekenen voor elkaar. Het concept van de Lief & Leedstraten is in 2013 ontwikkeld door Stichting Opzoomer Mee uit Rotterdam. In Rotterdam doen inmiddels ruim 750 straten mee.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.