Bloemen voor de buren!

Zaterdag 26 september was het nationale Burendag, ook in Zuidplas werd het contact met buren gevierd. In navolging op de geslaagde Plantenactie in juni dit jaar, waarbij alle 75+ ers een plantje aangereikt kregen, werd dit keer voor alle buren in Zuidplas een Bloemenactie opgezet. In allerlei straten werden mensen verrast door hun buren met een mooie bloem en een praatje.

De Bloemenactie, een initiatief van Welzijn Zuidplas, was een groot succes! Zo’n 100 mensen hadden zich van tevoren aangemeld en hebben gezamenlijk ca 1.400 bloemen rondgedeeld. In elk dorp was één centrale ophaallocatie ingericht, waar medewerkers van Welzijn Zuidplas, vrijwilligers én wethouder Daan de Haas bloemen uitreikten aan de deelnemers. Naast bloemen, kregen de deelnemers ook instructies mee hoe de corona maatregelen na te leven bij de bezorging. Vanuit de gedachte ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ werd er bij buurtgenoten aangebeld. De organisatie hoopt dat er met deze actie (nog meer) nieuwe en leuke contacten zijn ontstaan in de wijk, wat vooral in deze onrustige tijd, van grote waarde kan zijn.

De actie werd uitgevoerd onder de paraplu van ‘Zuidplas Verbindt’, een samenwerking tussen Welzijn Zuidplas, Centrum voor Jeugd en Gezin, de gemeente Zuidplas en vele andere professionele- en vrijwilligersorganisaties. Onder de vlag van ‘Zuidplas Verbindt’ bundelen bewoners en (vrijwilligers) organisaties hun krachten voor een dorp waar mensen naar elkaar omzien en iets willen betekenen voor elkaar. Zo werd met Burendag ook het ‘Lief en Leed-potje’ gelanceerd. Vindt u het ook leuk om iets te betekenen voor uw buurt? Neem ’s contact op met één van de sociaal makelaars, zij denken graag met u mee over de mogelijkheden. ruth@welzijnzuidplas.nl, 06-14763415 icraenen@ggdhm.nl, 06-2246 9036

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Facebook reacties

eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.