Zuidplas-Sport: Derde ruime zege op rij voor Nieuwerkerk (28-13)

Ook in speelronde 3 wist CKV-Nieuwerkerk zaterdag 19 september een overtuigende zege te boeken. Laagvlieger KVA uit Amstelveen werd na een 11-7 ruststand met 28-13 verslagen. De ruststand geeft goed weer hoe het ging de eerste helft; best moeizaam. Na een snelle 2-0 voorsprong en een 6-2 tussenstand bleef KVA prima bij tot 7-6. In de slotfase van de eerste helft liep Nieuwerkerk weer wat uit. In de tweede helft was het wederom genieten. De doelpunten vielen een stuk makkelijker en werden weer goed verspreid, al waren Dani Hoogendoorn (5) en Laura v.d. Linden (4) de opvallendste spelers. Negen spelers wisten ditmaal de korf te vinden voor CKV. Volgende week de eerste serieuze test uit bij GKV in Gorinchem.

Nieuwerkerk heeft in het competitieschema best een lekkere opbouw. Met Velocitas, VEO en KVA trof de ploeg van Simons en Van Essen niet de sterkste ploegen in deze Overgangsklasse. De meeste concurrentie zal komen van KVS en GKV. Pernix valt namelijk wat tegen. Het was voor Nieuwerkerk zaak om de eerste weken goed door te komen en dat is gelukt. 82 doelpunten in drie wedstrijden en slechts 30 tegen. Iedereen is fit en de vorm is goed. Op naar GKV volgende week! Maar hoe ging het zaterdag tegen KVA uit Amstelveen?

Laura v.d. Linden en Niels Stuurstraat vielen op in de beginfase. Een snelle 1-0 en 2-0 uit hun handen en na de 2-1 en 2-2 van KVS wisten V.d. Linden en Stuurstraat opnieuw de korf te vinden. Laura miste tussendoor ook nog een strafworp. Maar wat is zij al vroeg in het seizoen in grootste vorm en een plaag voor elke tegenstander (zowel vrouw als man). Dani Hoogendoorn schoot Nieuwerkerk vervolgens met twee fraaie schoten op 6-2 in minuut 11 en 12. Hoogendoorn stond opgesteld naast Jop Brouwer maar het zegt veel over de kracht en variatie van Nieuwerkerk dat Hoogendoorn in die combinatie tot drie prachtige schoten zou komen.

KVA speelde een stuk feller dan VEO vorige week. De ploeg was duidelijk niet gekomen om zich eenvoudig naar de slachtbank te laten leiden. KVA bleef in de wedstrijd met de 6-3 en 6-4. Na een vrije bal van Babette Blok waren het twee Amstelveense vrije ballen van Sem Davelaar en Martijn van Lier voor een 7-6 tussenstand na 17 minuten.

Nieuwerkerk zette even aan voor een tussensprintje. Schot Stuurstraat 8-6, gemiste stip Blok, schot Hoogendoorn voor 9-6. Daarna wat gebruikelijke herenwissels. Koen Collée kwam in het veld en schoot gelijk de 10-6 binnen. Bram Boeter was deze zaterdag heer zes en na zijn inbreng kwam ook hij snel tot scoren. De 11-7 was van Boeter en dat was ook de ruststand. Daarvoor had Nieuwerkerk wel al de derde stip van de eerste helft gemist.

In de tweede helft was het allemaal een stuk beter. Nieuwerkerk bleef lekker aanvallen maar de ballen vielen, ondanks windje tegen, een stuk makkelijker. Binnen vier minuten in de tweede helft was het 15-7 door goals van Blok, Hoogendoorn, Lotte Dingjan en Niels Stuurstraat. KVA nam een Time Out maar zag Nieuwerkerk door wederom Hoogendoorn (zijn 5e) en Blok uitlopen naar 17-7 binnen 10 minuten. Wedstrijd beslist en het publiek had weer wat te genieten. Jop Brouwer en Mats Rodenburg kwamen voor de laatste 20 minuten weer terug in het veld. Laura v.d. Linden was opgelucht toen haar stip voor 18-7 wel binnenviel en Jop Brouwer schoot op 19-7 zijn eerste treffer binnen. Daar zou het niet bij blijven. Makkelijk scorend ging Nieuwerkerk richting het einde van de wedstrijd. Eva Boeter en Nikita Ephraim uit het sterke Nieuwerkerk 2 (koploper in de Reserve Hoofdklasse) kwamen samen in het veld voor de laatste 10 minuten. Nikita Ephraim schoot al snel de 25-11 binnen.

De wedstrijd eindigde met 28-13. Nieuwerkerk zag negen verschillende spelers tot scoren komen, waaronder weer 10 goals van de dames. Dat die dames ook nog eens 3 stippen misten, geeft wel aan hoe veel zij in het aanvallende spel betrokken worden. Dit Nieuwerkerk is over alle schijven even gevaarlijk en dat maakt het erg leuk om naar te kijken. Ook medekoploper KVS wist haar derde wedstrijd te winnen. 21-19 van VEO. Meer moeite dus dan Nieuwerkerk, maar de punten tellen. GKV won de uitwedstrijd bij Pernix met 19-25. Een knappe zege. GKV staat daarmee op 4 punten en Pernix haakt eigenlijk al een beetje af. OVVO en Velocitas deelden de punten (16-16). Volgende week speelt Nieuwerkerk 1 de lastige uitwedstrijd bij GKV in Gorinchem (15:30u). Voor zaalhoofdklasser GKV betekent het aanhaken of afhaken. De ploeg kan op gelijke hoogte komen met Nieuwerkerk of nu al op een achterstand van 4 punten geraken. Dat belooft een interessant duel te worden. Leuk, Nieuwerkerk is er aan toe en lijkt er ook klaar voor te zijn!

Doelpunten Nieuwerkerk: Dani Hoogendoorn 5(1), Laura v.d. Linden 4(2), Koen Collée 4(1), Niels Stuurstraat 4, Babette Blok 3, Jop Brouwer 3, Lotte Dingjan 2, Bram Boeter 2 en Nikita Ephraim 1