World Cleanup Day 2020

Op zaterdag 19 september is het ‘World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opschoonactie. Maar liefst 180 landen doen mee. Wij in Nederland natuurlijk ook.

Rotary Club Zuidplas gaat hier ook actief aan meedoen met een opruim actie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit wordt een gezellige ochtend waarbij wij samen met belangstellenden bijdragen aan het opruimen van zwerfafval. Deze actie is aangemeld bij supportervanschoon.nl en inmiddels hebben zich al een aantal bewoners van Zuidplas opgegeven om mee te doen!

Er worden een aantal kortere en langere routes uitgestippeld, dus naast het opruimen van zwerfafval is dit een goede mogelijkheid om je met een flink aantal stappen fit te lopen! Gemeente Zuidplas ondersteund deze actie door het beschikbaar stellen van afvalgrijpers en afvalzakken. Rotary Club Zuidplas zorgt voor handschoenen, veiligheidsvesten, COVID instructies en begeleiding.

De opschoonactie start om 09:00 uur aan de Verbindingsweg 1 in Nieuwerker aan den IJssel en wordt daar ook afgesloten rond 12:00 uur met een kop soep en een broodje.

Meer weten over deze actie of meedoen? Kijk op www.supportervanschoon.nl/actie/?id=82757 of stuur een email aan: gijs.werner@kpnmail.nl

Meer informatie: https://www.worldcleanupday.nl/

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wp-1591737612012.png
Advertentie

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.