Gemeentehuis Zuidplas ontruimd na bedreiging gemeentebestuurder

Consternatie maandagavond 14 september in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het huis van de Zuidplas werd in allerijl ontruimd. Dinsdagmiddag bleek een bedreiging aan een bestuurder van de gemeente Zuidplas de reden te zijn.

De nieuwscollega’s van Gouwe IJsselnieuws wisten maandagavond te melden dat het gemeentehuis volledig afgesloten was en dat alle geplande activiteiten verplaatst waren naar hotel Van der Valk. De plotselinge sluiting zorgde voor veel vragen, echter woordvoerders en ingewijden binnen de gemeente Zuidplas waren toen niet bereid een reactie te geven en zouden later met een verklaring komen, wat nu blijkt om zo het politieonderzoek niet te belemmeren. Dinsdagmiddag liet de gemeente weten dat er een 55 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel is aangehouden op verdenking van het bedreigen van burgemeester of een wethouder. Het gemeentehuis was dinsdag weer gewoon geopend, ook zal de raadsvergadering dinsdagavond doorgang vinden.

Advertentie

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.