Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk boekt simpele bekerzege op Swiftboys

Zonder groots te spelen was Nieuwerkerk de Rotterdammers vrij simpel de baas en plaatste zich met dit resultaat voor de knock-out ronde van de districtbeker. Het was jammer dat de ploeg van trainer Ron Luijten geen gevolg kon geven aan het spel van de midweekse oefenwedstrijd tegen zondag eersteklasser cvv Zwervers. In die wedstrijd speelde Nieuwerkerk een uitstekende eerste helft waarin het driemaal scoorde via Maurice Treffers, Mike Janssen en Rick Kramer. Zwervers deed eenmaal iets terug, maar had verder weinig vat op het prima combinatiespel van de thuisploeg. Na rust was het spel wat minder, maar de betere kansen waren ook toen voor Nieuwerkerk. De ruststand 3-1 was ook de verdiende eindstand.

Vandaag begon Nieuwerkerk slordig aan de wedstrijd, maar daar wist Swift Boys niet van te profiteren. Individuele klasse is er altijd wel en dat maakt tegen dit soort tegenstanders ook vrij vaak dan het verschil. Zo ook vandaag. In de 5e minuut schoot Rick Kramer al met een vlammend schot op de paal. In de 14e minuut was het dan wel raak. Rick Kramer nam vanaf links een hoekschop en het was opnieuw centrum verdediger Maurice Treffers (derde keer op rij!) nu ditmaal met een subtiele voetbeweging die behendig binnen tikte. Een paar minuten later zag Roy den Ouden een lange rush in het zijnet belanden, maar nauwelijks een minuut later was het de beurt aan Stefan van der Vlegel. Hij zag op de middenlijn de doelman van de thuisclub wat ver voor zijn doel staan en schoot de bal met veel gevoel over de wanhopig graaiende doelman en zette zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorspong. Helaas bleek in de 25e minuut een strafschop (vasthouden Shane van den Engel binnen het beruchte gebied) niet aan Stefan van der Vlegel besteed, al moet er bij worden aangetekend dat de scheidsrechter hier een dubieuze rol in speelde. Deze floot, Stefan van der Vlegel schoot binnen, maar de scheidsrechter gaf vervolgens aan dat de doelman van Swift Boys nog niet klaar was en liet vervolgens overnemen. Nu stopte de doelman de strafschop. Toch kwam de derde treffer alsnog voor het rustsignaal op het bord. Roy den Ouden rondde voorbereidend werk van Stefan van der Vlegel af. Na rust werd het spel te vaak weer slordig. Menno Homan en Rick Kramer waren in de kleedkamer achtergebleven. Mike Janssen en Scott van Dijk waren de vervangers. In de 65e minuut bracht Stefan van der Vlegel de stand op 0-4 op aangeven van Mike Janssen. Roy den Ouden werd in dezelfde minuut gewisseld voor Wayne van den Burg. Nauwelijks in het veld liet deze een grote kans onbenut toen Mike Janssen hem vrij voor het doel aanspeelde. Het was een beetje kenmerkend voor de wedstrijd vandaag. De goals vielen vandaag gemakkelijk, ondanks de ontbrekende scherpte. De ploeg gaf aan toe te zijn aan het serieuze werk. Zaterdag a.s. kan en moet dat in Dubbeldam tegen de plaatselijke en dan is de scherpte zeker nodig.

Opstelling:
Roy Spierings – Rens Blok – Maurice Treffers – Bart Meeske – Menno Homan (46. Scott van Dijk) – Shane van den Engel – Bilal Ouahabi – Stefan van der Vlegel – Bart Slob – Rick Kramer (46. Mike Janssen) – Roy den Ouden (66. Wayne van den Burg)

verslag: Paul van Leeuwen

foto: Marielle van Rooij

Advertentie

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.