Zuidplas-Sport: CKV-Nieuwerkerk schittert in Voorburg en wint met 8-29

CKV Nieuwerkerk heeft ook haar tweede duel van dit seizoen weten te winnen. In Voorburg werd VEO met 8-29 verslagen na een 4-14 ruststand. VEO stond binnen twee minuten op een 3-0 voorsprong en na vijf minuten was het 4-2. Daarna scoorde VEO maar liefst 38 minuten geen doelpunten. Het bood Nieuwerkerk de gelegenheid om een zeldzame 0-19 streak neer te zetten! De 4-2 achterstand werd omgezet in een 4-21 voorsprong. Het plezier spatte er weer vanaf bij de spelers van Simons en Van Essen. De aanvallen waren prachtig en er zaten een paar zeer fraaie doelpunten bij. Kortom, de 50 Nieuwerkerkse supporters die de moeite hadden genomen om hun ploeg te steunen in Voorburg, kregen daar absoluut geen spijt van.

Nieuwerkerk speelde zaterdag in de mooie witte shirts en zag zich dus gesteund door flink wat publiek. VEO opende haar nieuwe hoofdveld en had een fraai nieuw kunstgras aangelegd met flink wat blauwe accenten. Wellicht dat Nieuwerkerk zich daarom zo prettig voelde op de nieuwe mat. Er was flink wat publiek afgekomen op dit openingsduel. En ook de supporters van VEO zullen toch wel genoten hebben van een waanzinnige pot korfbal……. van Nieuwerkerk.
 Hoe anders verliep de start. VEO schoot werkelijk uit de startblokken en via een strafworp en twee schoten stond het binnen twee minuten 3-0 voor de spelers van Kok en Breedveld. Nieuwerkerk grossierde in die openingsfase in korte aanvallen met de nodige fouten. Mats Rodenburg hielp zijn ploeg op de goede weg. Rodenburg was in de beginfase goed voor drie fraaie treffers uit weinig pogingen. Na een prachtige combinatie kon Koen Collée de 3-2 aantekenen (er zouden nog veel van dit soort prachtige doelpunten volgen). In de 5e minuut schoot VEO de stand op 4-2. Een prima start dus van VEO die werd gewaardeerd door het thuispubliek. Vanaf dat moment was het voorbij voor VEO.
De defensie van Nieuwerkerk schakelde een tandje bij en zou maar liefst 38 (!!) minuten geen goal incasseren. Aanvallend ging het steeds beter lopen bij Nieuwerkerk. De aanvallen waren fraai en Nieuwerkerk was over alle fronten gevaarlijk. Ook deze zaterdag kregen de zes heren weer allemaal 40 minuten speeltijd. De variaties in de vakken maakten de wedstrijd misschien alleen maar aantrekkelijker. Goals van Rodenburg en Jop Brouwer zette Nieuwerkerk naast VEO in de 10e minuut. De laatste 20 minuten van de eerste helft stelde Nieuwerkerk orde op zaken door nog tien doelpunten te maken.

Blok, Collée, Rodenburg en Brouwer schoten Nieuwerkerk naar 4-8. Nieuweling Gerhard Gouderjaan was de blikvanger in de laatste fase van de eerste helft. Zo schoot hij de 4-9 en 4-10 binnen. Daarna was het de zeer sterk spelende Miriam Swart die voor twee doelpunten zorgde. Naast haar goals was het zaterdag echt smullen van de vele passes die Swart verstuurde. Ook bij de dames werd zaterdag lekker doorgewisseld. Kort na haar entree maakte Lotte Dingjan de 4-13. De ruststand werd bepaald door een schot van Gouderjaan (zijn derde). Rust 4-14. Na de 4-2 achterstand dus 0-12 voor Nieuwerkerk in de laatste 25 minuten.

In de tweede helft ging Nieuwerkerk gewoon verder. Ditmaal met andere hoofdrolspelers. Laura v.d. Linden speelde een sublieme tweede helft en zou in totaal vier keer de korf vinden. Na een waanzinnige combinatie met Swart scoorde ze van dichtbij de 4-15 en daarna vanaf de strafworpstip de 4-16. Met zijn vierde en laatste treffer was het Gerhard Gouderjaan voor 4-17 en daarna kwam ook Dani Hoogendoorn op het scoreformulier. De 4-19 van Niels Stuurstraat was een doelpunt om in te lijsten. Het werd mooier en mooier bij Nieuwerkerk.Alle spelers straalden heel veel spelvreugde uit. De aanvallen gingen over alle schijven en waren heel fraai. Het was gewoon genieten. Doelpunten van Laura v.d. Linden en Babette Blok zorgden voor een 4-21 tussenstand na 12 minuten in de tweede helft. Zo had Nieuwerkerk 19 doelpunten op rij gemaakt! Uniek!

In het laatste kwartier wist VEO gelukkig nog wel vier keer de korf te vinden. Het applaus in de 13e minuut was wellicht wat cynisch van het eigen publiek. Het was immers de eerste goal na 38 minuten. Nieuwerkerk vond de korf zelf ook nog acht keer en zag haar dames lekker veel scoren. In totaal elf damesgoals van Nieuwerkerkse zijde.

Met vijf Nieuwerkerkse doelpunten op rij in de slotfase (Collée, Dingjan, Brouwer, Stuurstraat en Hoogendoorn) werd de eindstand bepaald op 8-29. Het arbitrale duo Zwart/Pluister had een makkelijke middag en deed het verder ook prima.
 Bij Nieuwerkerk kwamen net als vorige week tien verschillende spelers tot scoren. Daar zal de ploeg tevreden over zijn. Net als over het vertoonde spel.
In de poule won GKV met 16-9 van OVVO en pakte zo de eerste punten. Dat gold ook voor Pernix dat met 14-20 bij Velocitas won. KVS won met 11-19 bij KVA en heeft nu net als Nieuwerkerk vier punten uit twee duels.
Volgende week speelt Nieuwerkerk thuis tegen KVA. KVA heeft na de nederlagen tegen KVS en OVVO nog geen punten.

Doelpuntenmakers Nieuwerkerk 1: Jop Brouwer 4, Laura v.d. Linden 4(1), Gerhard Gouderjaan 4, Mats Rodenburg 3, Koen Collée 3, Miriam Swart 3(1), Niels Stuurstraat 2, Dani Hoogendoorn 2, Babette Blok 2 en Lotte Dingjan 2.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: