Zuidplas-Sport: CKV Nieuwerkerk gestart met een thuiszege op Velocitas uit Leiderdorp

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk is het korfbalseizoen 2020-2021 gestart met een 25-9 thuiszege op Velocitas uit Leiderdorp.

Na een prima start pakte Nieuwerkerk een 4-0 voorsprong. Daarna zakte het niveau en kwam Nieuwerkerk ruim tien minuten niet tot scoren. Velocitas kwam zo terug in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust was de stand 5-4. Nieuwerkerk zette op tijd aan en via onder meer drie damesgoals ging de ploeg van Simons en Van Essen rusten met een 10-5 voorsprong. In de tweede helft was Nieuwerkerk oppermachtig. De korf werd nog vijftien keer gevonden en Nieuwerkerk eindigde uiteindelijk met maar liefst tien doelpuntenmakers. Niels Stuurstraat werd met vijf treffers topscoorder in zijn 40 minuten speeltijd.

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 5(1), Jop Brouwer 4, Dani Hoogendoorn 3, Babette Blok 3, Gerhard Gouderjaan 3, Cathy van Horik 2, Mats Rodenburg 2(1), Lotte Dingjan 1, Miriam Swart 1 en Laura v.d. Linden 1