Zuidplas-Sport: Maasdijk maakt het Nieuwerkerk lastig

v.v. Nieuwerkerk trad zaterdagmiddag 29 augustus voor het eerst in lange tijd weer aan voor een wedstrijd in competitieverband. Nieuwerkerk won maar had moeite met tegenstander Maasdijk.

Nieuwerkerk trapte om 14:00 af tegen Maasdijk. De wedstrijd begon rustig aan, de Nieuwerkerkers hadden in de eerste 15 minuten de overhand maar dat resulteerde niet in grote kansen. Daarna nam Maasdijk de wedstrijd over. Zij wisten deze overmacht en de bijkomende kansen echter niet om te zetten in een of meerdere doelpunten. Nieuwerkerk oogde geïrriteerd en het kwam hen dan ook goed uit dat bij het ingaan van de rust de score nog 0-0 was. Na rust zagen we een ander Nieuwerkerk terug. Het spel werd beter en dit zorgde voor een open wedstrijd met kansen over en weer. Het bleef lange tijd 0-0, maar in minuut 71 was de ban gebroken. Invaller Wouter Ooms kwam knap voor zijn man en tikt de bal met zijn rechtervoet achter de doelman van de bezoekers. Maasdijk probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet door de verdediging van Nieuwerkerk. Zo eindigde de wedstrijd in een nipte maar verdiende overwinning voor de Nieuwerkerkers.