Geschokte gemeente Zuidplas onderzoekt intern en extern seksfilmpjes gemeentehuis

De diverse filmpjes waarbij twee stelletjes in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas seks hadden zorgt voor het gesprek van de dag in de Zuidplas. Maar ook landelijk is er aandacht voor het incident dat is gefilmd van buitenaf door jongeren.

Naast RTV West, Algemeen Dagblad werd het bericht ook gebracht door Hart van Nederland.Op één van de video’s lijken medewerkers van afdeling Handhaving duidelijk zichtbaar te zijn.
Wethouder Jan Verbeek liet maandag aan Radio Capelle weten dat hij zondagavond rond 11.30 uur door de gemeentesecretaris is gebeld met het bericht dat er video’s circuleren op social media. Maandagochtend is een onderzoek gestart. Toen bleek dat twee medewerkers van Handhaving duidelijk in beeld waren zijn de betreffende medewerkers onmiddelijk uitgenodigd voor een gesprek. Het resultaat daarvan is dat deze medewerkers lopende het onderzoek zijn geschorst. Dat betreft een ordemaatregel.

JBN Nieuws kreeg zondagavond diverse filmpjes toegestuurd waarop ook onder andere is te zien dat handhavers bij het verlaten van het gebouw onder een luid applaus werden opgewacht door een aantal jongeren waarna de handhavers van de gemeente het gebouw weer binnen gingen. Volgens de wethouder circuleren er meerdere video’s welke zorgvuldig met externe hulp onderzocht worden. “Ik vind het schokkend, dit kan en mag niet gebeuren” aldus Verbeek in een eerste reactie.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.