Dragen mondkapje niet verplicht binnen de Zuidplas

Er komt voorlopig geen verplichting tot het dragen van mondkapjes in drukke gebieden binnen de Zuidplas, dat laat een medewerker van de gemeente Zuidplas desgevraagd weten aan JBN Nieuws. Waar de mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam wel wordt ingevoerd gaat men ook in buurgemeente Capelle aan den IJssel niet mee met deze aanvulling die zouden moeten bijdragen tot het beperken van de verspreiding van het Covid-19 virus.

Dat er in drukke gebieden binnen de Zuidplas zoals bijvoorbeeld winkelcentrum Reigerhof geen mondkapjesplicht komt zal waarschijnlijk het merendeel van de inwoners tevreden stellen. Op de vraag die eerder deze week op onze dorpsfacebookpagina werd gesteld ‘Moet het verplicht worden om op bepaalde plekken in de Zuidplas (zoals bijvoorbeeld winkelcentrum Reigerhof, het Oude Dorp en Dorrestein) een mondkapje te dragen’ gaf het merendeel aan tegen een dergelijk besluitte zijn. In de drukbezochte internetpoll brachten 522 personen een stem uit. 375 personen stemde tegen, 147 voor. De peiling zorgde ook voor de nodige verdeling onderling. Zo reageerde Marjolein:

In overdekte plaatsen zeg ik ja … zoals Reigerhof … daar ben je niet in de open lucht en kunnen virussen( ook andere) blijven hangenen en zeker op bijv. Op vrijdag en zaterdag daar is het soms drukker dan de Efteling.. . maar oude dorp waar je geen dak boven je hoofd hebt zeg ik nee. …

en zo schreef Nicolette:

Als t moet heb je geen andere keuze toch??? Voor nu irriteer ik me mateloos aan de mensen die in t midden van t pad in t Reigerhof stil blijven staan om te praten ga gewoon aan de kant of tijdens t boodschappen doen t nodig vinden om tegen te aan te staan…. Vind t momenteel echt gewoon nog niet kunnen hou rekening met elkaar…..

En Henk was duidelijk tegen:

Aangezien het tegen de grondwet is, verdom ik het me te laten muilkorven. Ik bijt niet, ben totaal ongevaarlijk en neem mijn eigen verantwoording. Dus NEE, geen bedekking.

In Rotterdam gaat de mondkapjesplicht woensdag 5 augustus in en geldt oa voor de drukke gebieden zoals de winkelgebieden Alexandrium, Zuidplein, Rotterdam Centrum en alle grote markten

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio van de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.