Oplossing voor ‘s-Gravenweg Nieuwerkerk aan den IJssel

Vijf samenwerkende bedrijven aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben de Gemeente en Provincie een alternatief plan
gepresenteerd waarmee een oplossing voor de verkeersdrukte en een belangrijk knelpunt in de beoogde snelfietsroute F20 wordt gerealiseerd. Het betreft een gezamenlijke ontsluiting van de bedrijven op de N219/Schielandweg.

“Er ontstaat hier een echte win-win situatie waarbij het gemengde bestemmingsgebied een duidelijke scheiding krijgt in het ontsluiten van de bedrijven aan de achterzijde. Het bedrijfsleven staat met de neuzen de goede kant op en ziet mogelijkheden. De sleutel ligt nu in handen van de provincie Zuid-Holland en gemeente Zuidplas”, zegt een woordvoerder. De bedrijven gaan graag snel in gesprek met gemeente Zuidplas en provincie Zuid-Holland om
de kaders van de oplossing verder uit te werken.

Visual van een gezamenlijke ontsluiting met rotonde op de N219, dat alle bedrijven aan elkaar verbindt. Beeld: P. Nederlof

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.