D66: De Geertruidahoeve moet blijven!

D66 Zuidplas vindt dat nu alles moet worden gedaan om de al 10 jaar zwaar verwaarloosde, vervallen Geertruidahoeve van de sloop te redden. DitRijksmonument staat langs de Eerste Tochtweg/N 219 in Nieuwerkerk a/d IJssel.

De fractie stelde meermalen schriftelijke vragen aan het College van B & W voor het laatst begin 2020. Eerder, in 2017, hebben we in een debat de gemeenteraad erop aangedrongen dat de gemeente gebruik zou maken van haar wettelijke handhavingsbevoegdheid om de eigenaar te dwingen noodzakelijk onderhoud te plegen. Dit is helaas nooit verder gekomen dan het opnieuw afdekken van het pand met zeilen en het dichttimmeren van kapotte ramen en deuren. Dit ‘om de goede verstandhouding met de eigenaar’ niet op het spel te zetten, zoals het College verklaarde in de beantwoording van onze vragen begin dit jaar. Intussen heeft Erfgoedvereniging Heemschut deze maand opnieuw een handhavingsverzoek aan het College gedaan. D66 onderschrijft dit verzoek van harte. Het is dringend noodzakelijk om nu snel daadwerkelijk actie te nemen om
het monument te redden. Er is in de meer dan 10 jaar dat het pand leegstaat, geprobeerd om een goede herbestemming te vinden voor de boerderij. In december 2019 ketste het laatste plan af. Gelukkig meldde zich een nieuwe geïnteresseerde projectontwikkelaar maar ook dit levert voorlopig nog niets op. En de tijd dringt.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.