Vierstroom medewerkers Nieuwerkerk de wijk in met elektrische fiets

Woensdag 1 juli zijn de eerste van circa 400 elektrische leasefietsen uitgereikt aan zorgmedewerkers van Vierstroom Zorg Thuis, die daarmee reistijd winnen die ze vervolgens kunnen besteden aan hun cliënten. dát zijn belangrijke redenen waarom zorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis de medewerkers in de wijkverpleging een elektrische zorgfiets aanbiedt.

Vierstroom Zorg Thuis is één van de fietsambassadeurs voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De fietsambassadeurs zijn bedrijven van verschillende grootte uit diverse sectoren. Zij stimuleren het fietsen actief onder hun medewerkers. Omdat het fietsen gezond is, helpt tegen files en bijdraagt aan een schone atmosfeer draagt ook het Kabinet een steentje bij, door te investeren in onder meer extra snelfietsroutes en fietsenstallingen.

OPERATIONELE PARTNER 

De zorgorganisatie ging een samenwerking aan met Batavus, waarbij de Batavus Fonk E-go het vertrekpunt was. De gezamenlijk ontwikkelde fiets leidde met een aantal aanpassingen uiteindelijk tot de Batavus Cura. De zorgfiets is een licht model fiets met een krachtige motor en mooie accessoires die bijdragen aan het gebruiksgemak in de zorg. Dankzij de grote accu is het niet nodig om onderweg op te laden. Verder heeft de e-bike een Basil fietstas, smartphonehouder op het stuur, een stevige standaard en een handig slot.
Een extra stimulans om de fiets in te zetten was de nieuwe leasefietsregeling die per 1 januari werd ingevoerd. Deze regeling maakt het administratief eenvoudiger om de fietsen te leasen, inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp. Fietsvoordeelshop.nl is de operationele partner en staat garant dat de medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis altijd mobiel zijn.

11,5% VAN 90.000 

Voorafgaand aan de samenwerking geeft Vierstroom een test gedaan met 2 teams zorgmedewerkers, waarvan het ene team op de fiets cliënten bezocht en het andere met de auto. “Zo is het 2 jaar geleden begonnen. Tot onze verbazing bleek dat wij met een elektrische fiets 11,5% reistijd kunnen besparen in de stad en de meer landelijke gebieden. Als je dan bedenkt dat wij met elkaar meer dan 90.000 uur reistijd met elkaar maken, dan tikt zo’n besparing flink aan en daar kunnen we dan weer andere mooie dingen mee doen, waarmee we meer aandacht en tijd aan onze cliënten kunnen besteden,” liet Vierstroom Zorg Thuis-directeur Susan Veenhoff weten. “Nog los van het feit dat fietsen heel goed is voor je vitaliteit en je op de fiets ook heel goed even je hoofd leeg kan maken, tussen 2 cliënten door.

WENSEN VAN ZORGCOLLEGA’S 

Toen Veenhoff hiermee verder wilde gaan is ze in eerst instantie het project met Batavus aangegaan, later is daar ook Fietsvoordeelshop bij gekomen. “Bij Batavus vonden ze dit zo’n mooi project, dat ze wel wilden kijken of ze een fiets konden ontwikkelen, die speciaal voor de wijkverpleging en de zorg is ontwikkeld. Ik vond dat een ongelooflijk mooie geste,” aldus Veenhoff. “Een fiets voor de zorg is nu eenmaal anders dan een fiets voor een andere sector. We hebben in de samenstelling van deze fiets heel specifiek rekening gehouden met de wensen van de zorgcollega’s. Deze fiets is niet te koop in de winkel, voorlopig alleen via ons, en heeft een krachtige middenmotor en een hele goede batterij. Dat is heel belangrijk als je veel op fiets zit. Er zitten allerlei accessoires op die verpleegkundigen heel belangrijk vinden.

GODIN VAN DE ZORG 

Veenhoff liet de aanwezige zorgmedewerkers weten dat ze de fietsen, die voorzien zijn van een personeelsnummer, gratis kunnen gebruiken. “Als werkgever vind ik het heel mooi dat we dit als totaalpakket kunnen aanbieden. Die krijg je cadeau om te gebruiken in het werk, maar ook privé. Pak ‘m lekker in het weekend, daar zijn we ook voorstander van,” aldus Veenhoff. “Ik ben ook blij met de service van Fietsvoordeelshop. Als onze zorgmedewerkers onderweg met pech komen te staan, wordt dat opgelost. Dat betekent dat wij constant mobiel zijn in de wijk en dat is natuurlijk heel belangrijk, want er zitten cliënten op ons te wachten.”
Als laatste ging Veenhoff nog even in op de naam van de speciale zorgfiets, die Cura heet. “De naam Cura komt van de Godin van de Zorg. We hebben echt nagedacht over een toepasselijke naam en daarmee is het nu helemaal een fiets door de zorg, voor de zorg en van de zorg. We hopen dat heel veel bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en voor hun collega’s ook zo’n prachtige fiets ter beschikking stellen.

Medewerkers Vierstroom Nieuwerkerk krijgen uitleg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.