Zware regen over de Zuidplas zorgt voor overlast: Straten blank, lekkende daken en natte voeten

Regen en onweer maakte vrijdagavond 26 juni een einde aan een snikhete en benauwde zomerdag. De zware regenval zorgde voor de nodige overlast in de Zuidplas.

Na een warme en enigzins benauwde dag met een temperatuur van 31 graden volgden in de avond een flink onweer en behoorlijk wat regenwater. Volgens onze weerman Leen de Koning viel er tot 22:45 uur in Nieuwerkerk aan den Ijssel 51 mm water en was het op dat tijdstip nergens zo nat in Nederland. En dat de hoeveelheid regenwater op kleine afstanden kan verschillen laten de cijfers uit buurgemeente Capelle aan den IJssel zien. In de wijk Schollevaar viel maar 17.4 mm en in Gouda 13.4 mm. Het vele water zorgde voor de nodige overlast. Naast tal van lekkages in woningen liepen ook vele straten onder omdat de afvoerputten de grote hoeveelheden water niet aankonden. en staat het water in de sloten erg hoog. Ook in de van Beethovenlaan waren de gevolgen van de vele regen goed zichtbaar. Deze straat veranderde net als vele andere straten in een rivier. De brandweer Nieuwerkerk werd dan ook enkele malen opgeroepen.

Volgens weerman Leen de Koning waait er zaterdag een matige wind uit het zuidwesten. Vooral aanvankelijk is de kans op enkele buien, soms nog met onweer groot. Pas in de loop van de middag wordt het overal droger. De maximum temperatuur schommelt rond de 23 graden. In de nacht van zaterdag op zondag vrijwel overal droog en een minimum temperatuur van 15 graden. Meer weer kunt u lezen op www.leendekoning.nl.

(kopfoto: Cees de Leeuw).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.