Aangifte na oplichting via Marktplaats

Jaarlijks maken miljoenen mensen gebruik van Marktplaats. Helaas zitten hier altijd een aantal rotte appels tussen. Je bent overeengekomen over een prijs, maar na week heb je nog steeds niets ontvangen. Als je contact op probeert te nemen met de verkoper krijg je geen gehoor. Wat een simpele verkoop van een spelcomputer via Marktplaats had moeten zijn, resulteerde voor een inwoonster uit Nieuwerkerk aan den IJssel in een ware nachtmerrie.

De politie waarschuwt al langer voor oplichting via verkooppagina’s op internet waarbij de kwaadwillenden met allerlei slimme trucs proberen geld afhandig te maken. Toch wist de zogenaamde verkoper van de Nintendo Switch de Nieuwerkerkse te overtuigen tot het overmaken van een geldbedrag.

“Hoera het vakantie geld was binnen en al sinds kerst waren de kinderen aan het vragen om Nintendo switch” verteld Daphne, moeder van drie kinderen.”met de meiden afgesproken dat als ze voortaan de afwas doen en zo nu en dan de was ophangen dat ze dan in de zomer hun Nintendo switch zouden krijgen,de kinderen hebben zich netjes aan de afspraken gehouden en zelfs meerdere klusjes rondom het huis gedaan dik verdiend die Nintendo switch en voor het eerst sinds jaren heb ik geen schuld openstaan die eerst betaald moet worden”. In de winkel was de Nintendo uitverkocht dus werd er gezocht via Marktplaats voor een 2e hands exemplaar welke werd gevonden. Op de site viel te lezen dat de verkoper in Zevenhuizen woonde en na het sturen van een berichtje was het plan de spelcomputer op te gaan halen in het Zuidplas-Dorp. Tijdens het maken van de afspraak gaf de vermeende verkoper aan niet meer in Zevenhuizen maar verhuisd was naar Den Burg, een plaatsje op het eiland Texel. Omdat ophalen geen optie was besloot Dapfne eerst te betalen waarna vervolgens de spelcomputer zou worden verstuurd.

“ik vraag naar de track en trace code die komt niet later nog een keer, de persoon zegt ik ben nu op mijn werk maar als ik straks thuis ben stuur ik u de code, later die avond denk ik zal nog even helpen herinneren voor die code, ben zelf ook moeder uit werk koken en voor de kinderen zorgen je vergeet wel eens wat”. Dan blijft het stil. De verstuurde berichten komen niet meer aan op Whatsapp en ook via Marktplaats lukt het niet om contact te krijgen. Dapfne begint m te knijpen en via Google komt zij erachter dat het telefoonnummer bekend is bij de site opgelicht.nl Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie en is de verkoopsite ingelicht. De kinderen blijven achter met lege handen want financieel zit het er niet in om gelijk een andere spelcomputer te kopen. Naast een ludieke actie waarbij de kinderen geld willen verdienen door cupcakes verkopen is er ook een crowdfunding actie gestart om geld bijeen te krijgen voor een Nintendo Switch.

Op de site van de politie vind u alle informatie met betrekking tot internetoplichting. U vind deze pagina via DEZE LINK.

De Crowfunding actie vind u via DEZE LINK.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio van de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.