Welzijn Zuidplas maakt 2500 ouderen blij !

Waar een dorp groots en trots op kan zijn! Welzijn Zuidplas had het idee om 2.500 ouderen blij maken met een plantje en zocht 250 chauffeurs om hierbij te helpen. En dat is gelukt. Op de oproep om als chauffeur plantjes te bezorgen werd massaal gereageerd en vrijdag 19 juni werden er vele ouderen blij verrast.

Doordat de coronamaatregelen een flinke inpact hebben op iedereen en omdat juist ouderen een verhoogd risico lopen wilde Welzijn Zuidplas laten weten dat niemand er alleen voorstaat. Om die reden organiseerde deze organisatie een grootschalige actie waarbij alle zelfstandig wonende ouderen van 75+ in gemeente Zuidplas persoonlijk een plantje thuis bezorgd kregen.

Er was zelfs een dame die net de uitslag had gehad dat ze “geen” corona had, wat was ze opgelucht. Voor herhaling vatbaar!

De actie werd mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Zuidplas, Rabobank Hollandse IJssel en Lionsclub Nieuwerkerk aan den IJssel en 250 vrijwillige chauffeurs. Deze chauffeurs kregen vrijdag 19 juni op de Kleinpolderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel plantjes uitgereikt die vervolgens in de diverse Zuidplasdorpen werden rondgebracht. En gezien de reacties van zowel de chauffeurs als de verraste ouderen is deze actie zeker een succes. Ook de komende week zullen tal van vrijwilligers de dorpen nog in gaan zodat iedere 75 plusser voorzien is van een Orchidee.

Foto: Tamara Barning
Foto: Tamara Barning
Ook de handhavers van de gemeente Zuidplas deden mee met de actie
Wethouder Daan de Haas deelde de planten uit aan de chauffeurs

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio van de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.