Speciale ‘Home Edition’ : Kinderen/volwassenen in Gemeente Zuidplas lopen hun eigen “Avond”4daagse

Een jaar geen Avond4daagse is ondenkbaar. Daarom attendeert VVNieuwerkerk geïnteresseerde lopers op de mogelijkheid, dat de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes een speciale versie van het grootste wandelfestijn voor kinderen organiseert. Met Avond4daagse – Home Edition kan iedereen zijn eigen individuele wandeltocht lopen. Met behulp van de speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app, lopen de kinderen hun eigen routes (vanaf het huisadres) op hun eigen moment. Zo wordt drukte en te grote groepsvorming voorkomen. En natuurlijk wacht na vier dagen wandelen de enige echte Avond4daagse medaille.


Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het wandelen in grote groepen absoluut niet is toegestaan en dat iedereen zich zal moeten houden aan de richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid. Wandelen met een gezin, vriend of vriendin is natuurlijk geen enkel probleem. Denk aan de 1,5 meter richtlijn. Het wandelen is op eigen risico, er zijn geen verkeersregelaars en geen EHBO’ers aanwezig.

Maak je eigen Avond4daagse route
Iedereen die zich inschrijft via www.avond4daagse.nl kan gebruik maken van het onderdeel Avond4daagse – Home Edition in de app eRoutes. Deelnemers geven hierin aan hoeveel kilometer ze willen lopen en waar ze willen vertrekken (huisadres). De app maakt dan vier verschillende routes vanaf dat punt. En – handig! – de routes eindigen ook op het vertrekpunt. Dus de deelnemers komen altijd weer thuis. Bovendien houdt de app bij waar en wanneer je loopt. Zo krijgen deelnemers ook een overzicht van hun prestaties.

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk gaan lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 10 juni en 31 augustus 2020. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken. Voor de fanatiekelingen is het ook mogelijk om meerdere keren in te schrijven, dus ook meerdere medailles te verdienen.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk via www.avond4daagse.nl. Deelname kost € 5,= per inschrijving ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. Geef bij aanmelding aan dat je loopt via VVNieuwerkerk en zij zorgen ervoor dat je de welverdiende Avond4daagse medaille ontvangt. Geef bij het inschrijven dus duidelijk aan voor welke medaille je gaat lopen (welk nummer) ruilen is dit jaar niet mogelijk. De medaille kan je 7 dagen nadat je de laatste afstand hebt gewandeld afhalen bij: Shoeby in winkelcentrum de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl.

Over Avond4daagse
De Avond4daagse is een oer-Hollandse traditie die bestaat sinds 1940. Jaarlijks nemen ruim 500.000 kinderen deel aan de Avond4daagsen van ruim 600 organisaties die aangesloten zijn bij Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN).

Over eRoutes
eRoutes is een Groningse start-up met de missie een gezondere wereld te creëren door dagelijks gezond bewegen laagdrempelig en leuk te maken. Het betreft een platform dat wereldwijd unieke ronde routes creëert, passend bij de gewenste afstand en de locatie van de gebruiker. Het slimme algoritme genereert moeiteloos 1-3 routes om uit te kiezen. Doordat de routes altijd rond zijn, kom je weer terug waar je bent gestart. Onder de ruim 79.000 gebruikers van eRoutes bevinden zich hardlopers en wandelaars van alle leeftijden en niveaus.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.