Het beleg van Moordrecht, impasse tussen bewoners en gemeente

Het televisieprogramma ‘Opstandelingen’ van BNN/VARA besteedde donderdagavond 11 juni aandacht aan de strijd die oa. Kim Wittop Koning voert tegen de gemeente Zuidplas.

Bewoners van een recreatiepark in Moordrecht hebben voor veel geld een woning gekocht omdat volgens hen werd voorgehouden dat ze daar mochten blijven wonen. De gemeente Zuidplas hanteert echter een handhavingsbeleid en is van mening dat net als bij ieder ander recreatiepark, de recreatieverblijven op dat park ontwikkeld voor recreatieve doeleinden. In de uitzending was te zien hoe programmamaakster Sophie Hilbrand tevergeefs contact probeerde te zoeken met de gemeente Zuidplas. Uiteindelijk lukte haar dit door wethouder Hordijk thuis op te wachten. De uitzending leverde op social media uiteenlopende reacties op. de uitzending is de komende week HIER terug te kijken.

(kopfoto: newsroom BNN/VARA)

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.