Brand in een woning met een rieten dak ‘s Gravenweg Capelle zorgt voor veel rook

verslag Radio Capelle

Rond 15:00 is brandweer, politie en ambulance uitgerukt voor een grote brand aan de ‘s Gravenweg in Capelle. Het betreft een pand met een rieten dak. Ook ‘Rietenkapspecialisten’ van brandweer Wassenaar zijn uitgerukt. Vrij direct is het sein ‘grote brand’ opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. De brand gaat zeker nog enkele uren duren. De Schenkelse Dreef is afgesloten.

De brand is hoogstwaarschijnlijk begonnen in de woonkamer. Een zoon van de bewoners heeft de brand ontdekt, terwijl zijn moeder de hond aan het uitlaten was. De zoon is met een ambulance meegenomen met eerstegraads brandwonden. Burgemeester Peter Oskam van buurgemeente Capelle aan den IJssel kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen. Ook roemt hij de samenwerking tussen de diverse hulpdiensten.

Na het ontstaan van de brand die gepaard ging met een hevige rookontwikkeling stuurde de veiligheidsregio een NL Alert uit waarbij er werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Ook de inwoners uit Nieuwerkerk aan den IJssel werden op de hoogte gesteld door middel van deze melding.

Bij de collega’s van Radio Capelle reageerde Burgemeester van Capelle, Peter Oskam op het incident.

Verslag: Radio Capelle

Foto: Joshua Versijde (Radio Capelle)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.