Het IJstaartje opent zijn deuren aan de Kerklaan

Een lange gezellige rij wachtenden zaterdagmiddag 2 mei in het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar gingen aan de Kerklaan 65A om 16:00 uur de deuren open van de nieuwe IJssalon ‘Het IJstaartje’. En met ruim 750 klanten op deze eerste dag hadden ze de handen vol om iedereen te voorzien van vers ijs.

De IJssalon van de bekende Nieuwerkerker Bappie Tetteroo en zijn vrouw Marijeta zou eigenlijk vorige maand al worden geopend, echter de maatregelen rondom de coronacrisis gooide roet in het eten. Marijeta en Bappie gingen niet bij de pakken neerzitten en gingen op zoek naar oplossingen, welke werden gevonden. Daarom ging zaterdagmiddag bij wijze van een try-out de winkel open voor publiek.

“We willen kijken hoe ziet zo’n avond eruit en houden de mensen zich aan de regels. Misschien kinderachtig maar voor ons gewoon zekerheid. Wel zullen er andere openingstijden tijden zijn in deze periode wij hopen natuurlijk dat dit snel veranderd” aldus Bappie.

Door de strenge maatregelen rondom het corona-virus waren er volop voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo bestond de rij wachtenden keurig ieder om anderhalve meter afstand, werd bij binnenkomst handgel gebruikt. Een gastheer/beveiliger hield toezicht dat de regels in acht werden genomen. De grote officiële opening volgt op een later moment als hopelijk de corona-crisis voorbij is.

Voorlopige openingstijden:

 • Maandag gesloten.
 • Dinsdag tot en met vrijdag: 16.00 uur tot 20.00 uur
 • Zaterdag 14.00 uur tot 21.00 uur
 • Zondag 16.00 uur tot 20:00 uur
veiligheid voorop in de ijssalon
Een lange rij met anderhalf meter afstand wachtend op een lekker ijsje

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Het IJstaartje opent zijn deuren aan de Kerklaan”

 1. Cora de Vries

  IJsstaartje JBN? Haha, een muisje heeft een staartje, ijsjes niet hoor!

  1. admin

   Haha, wat een scherpe blik :), was mij nog niet opgevallen.
   Inmiddels maar vlug aangepast, dank voor uw oplettendheid.
   ~Eelko

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.