vv Nieuwerkerk hervat trainen op sportpark

Blije gezichten op sportterrein van vv Nieuwerkerk woensdagavond 29 april. Daar werd voor het eerst sinds alle maatregelen na de uitbraak van het coronavirus weer gesport.

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat sportverenigingen weer activiteiten mochten aanbieden voor jeugd tot en met achttien jaar, mits de richtlijnen van het RIVM opgevolgd zouden worden.

In de gemeente Zuidplas betekent dit dat onder andere het sportpark van vv Nieuwerkerk vanaf 29 april weer open gaat voor specifieke doelgroepen: jongeren t/m 12 jaar, zij mogen onder begeleiding buiten sporten. En jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen op 1,5 meter afstand van elkaar onder begeleiding buiten sporten.

Team Bevolkingszorg van de gemeente Zuidplas heeft de afgelopen dagen samen met vrijwilligers van meerdere sportverenigingen intensief contact gehad en zijn er voorwaarden opgesteld hoe jongeren zo veilig en verantwoordelijk mogelijk (toch beperkt) onder begeleiding buiten kunnen sporten in de sportparken. De sportparken zijn alleen open tijdens de afgesproken trainingen. Vrij sporten mag niet op de sportparken. Kinderen, t/m 12 jaar kunnen begeleid in groepjes trainen of sporten. Zij moeten wel thuis douchen en ouders mogen niet langs de kant staan. Voor kinderen tussen 13 t/m 18 jaar geldt dat zij met elkaar mogen sporten onder begeleiding en met 1,5 meter afstand. Ook voor hen geldt: thuis douchen en geen ouders langs de kant.

Foto’s: Jaco van der Beek en Corinne Verkuil.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.