De Cultuurkeuken valt goed in de smaak

Zaterdag 25 april vond de 3e editie plaats van ‘De Cultuurkeuken aan huis’ en werden er 131 (!) maaltijden bezorgd bij mensen met een kleine beurs.

In ‘normale’ tijden vindt De Cultuurkeuken één keer per maand plaats in jongerencentrum ‘t Blok, waar de zaal voor de gelegenheid wordt getransformeerd tot restaurant en max 20 gasten kunnen genieten van een avond ontspannen en gezellig uit eten. Omdat ‘t Blok wegens de corona maatregelen gesloten is, ontstond het idee om gratis maaltijden aan huis
te bezorgen, om deze doelgroep een hart onder de riem te steken. Via sleutelfiguren van St. Zuidplas Helpt, De Boodschappenkast, het CJG en Welzijn Zuidplas worden deelnemers aangemeld.

Deze keer waren er maar liefst 4 koks aan de slag gegaan en konden de mensen kiezen tussen een heerlijke paëlla, nasi of chili. Daarbij werd ieder ook nog getrakteerd op een zelfgemaakt toetje, tiramisu. Leden van Rotaryclub Zuidplas bezorgden de maaltijden aan huis en gaven er als extra attentie nog een bos prachtige rozen bij. Uit vele reacties blijkt dat één en ander goed is de smaak is gevallen. Waarschijnlijk komt er eind mei een vervolg.
Voor meer informatie: www.welzijnzuidplas.nl/corona/

Luis Scholten was één van de koks en
bereidde een heerlijke paëlla.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.