Bijzondere Koningsdag in de Zuidplas, Wilhelmus in Tuincentrum

Ondanks de coronacrisis hebben vele inwoners uit de Zuidplas zich maandag 27 april 2020, tijdens Koningsdag, op hun eigen manier vermaakt in de dorpen. De jaarlijkse oranje activiteiten waren afgelast, toch vermaakten velen zich kleinschalig en op zijn eigen manier.

Het mooie zonnige Oranjeweer was erg verleidelijk om erop uit te trekken en dat was ook goed zichtbaar op de fietspaden. Vele gezinnen gaven op deze manier invulling aan de dag.

Na het luiden van de kerkklokken om 09:45 uur speelde het carillon op het Raadhuisplein het Wilhelmus. Dit Wilhelmus werd ook mee gezongen en gespeeld op verschillende locaties in de Zuidplas.

Beeld: Martien de Groot

En terwijl kinderburgemeester Vienne Zwarteveld via social media onze Koning Willem Alexander feliciteerde met zijn 52e verjaardag vertrok Burgemeester Han Weber in stijl de Zuidplas in om de door de Koning gedecoreerden te voorzien van de bijbehorende versierselen.

Beeld: Han Weber
Beeld: Han Weber

Medewerkers en klanten van Vers en Tuincentrum van der Spek in Zevenhuizen stonden ook klaar voor de nationale aubade om 10:00 uur. Terwijl medewerkers met zang en trompet de start maakte met het eerste couplet, haakte winkelend bezoek van het tuincentrum enthousiast aan wat zorgde voor hartverwarmende beelden.

Het verbod van verkoop spulletje op kleedjes werd op een enkele plaats genegeerd.

Een uniek beeld op Koningsdag: Lege straten in het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.