Koningsdag 2020: “Organiseer niet iets vanuit uw raam, tuin of balkon”

De 53e verjaardag van koning willem Alexander zal door de corona maatregelen ander gevierd gaan worden. Deze maatregelen die het verspreiden van het virus moeten voorkomen maken het onmogelijk om activiteiten te organiseren. Dus geen kleedjesmarkt in het oude dorp, geen optredens en geen aubade bij de brandweerkazerne. Het oranjefeest zal dus in eigen huis gevierd moeten worden. Uiteraard wordt er toch op orginele wijze aandacht besteed aan Koningsdag 2020.

De vlag, met wimpel mogen worden uitgehangen vanaf 06:19 uur, het moment van zonsopkomst.

Tussen 09:45 uur en 10:00 uur zullen de kerkklokken luiden in de gehele gemeente Zuidplas. Even voor 10:00 uur klinkt het carillon naast het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel gevolgd door de nationale aubade vanuit ieders huis. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Ook zal rond 10:00 uur Koning Willem-Alexander een korte boodschap uitspreken. Geprobeerd wordt dit om dit live door te zetten op de dorps facebookgroep.

In de Oude Kerk in het oude dorp van Nieuwerkerk zal tussen 10:00 uur-12:00 uur het orgel worden bespeeld door diverse organisten. Men mag hierbij komen kijken, echter ook hier gelden regels voor de toegang tot de kerk.

Niet met een kleedje in het oude dorp dus maar een digitaal kleedje dit jaar. De digitale kleedjesmarkt is te vinden via onderstaande knop.:

Om 16:00 wordt deze dag afgesloten met de Nationale Toost. Een moment waarop heel Nederland wordt opgeroepen het glas te heffen.

En al zal men willen, groepsactiviteiten zijn helaas verboden. Dus geen optochten of optredens. Ook de verkoop van oude spulletjes op een kleedje voor de deur of een buurtborrel in de straat is niet toegestaan. “Organiseer niet iets vanuit uw raam, tuin, balkon of dakterras waar mogelijk publiek op afkomt. We willen voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor uw huis op de stoep of op straat gaan verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan. U mag wel, vanuit uw eigen huis, samen met uw buren een lied meezingen”.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.