De Zonnebloem Thuis Quiz

De Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk verzorgt de komende vier weken voor haar deelnemers een thuisquiz. Normaal bezoeken de Zonnebloem vrijwilligers hun gasten voor een praatje of een kopje koffie. Ook nemen ze hun gasten soms mee voor boodschappen. Helaas is dat vanwege de corona natuurlijk allemaal niet meer mogelijk. Daarom hebben we iets bedacht, waarbij de vrijwilligers toch even contact met hun gasten kunnen hebben. We hebben een quiz bedacht, die we de Zonnebloem Thuis Quiz noemen. 

De bedoeling is dat de gasten een aantal vragen die allemaal betrekking
hebben op Nieuwerkerk aan den IJssel beantwoorden. Het is niet erg als
niet op alle vragen antwoord gegeven wordt. Het belangrijkste is dat er
telefonisch contact ontstaat waarbij even over iets anders gepraat kan
worden dan over de corona ellende.

Omdat er bij een quiz ook prijzen horen zullen de mensen met de meeste
juiste antwoorden een prijs ontvangen. Na vier weken wordt er een
eindlijst opgemaakt en zullen de mensen met de minste goede
antwoorden een poedelprijs ontvangen. De winnaar na vier weken
ontvangt de eer. In de wetenschap, deelnemen is belangrijker dan
winnen.

Ondanks de beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen, proberen we toch leuke en veilige acties te bedenken voor onze gasten. Heb je daar ideeën voor, neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen we kijken of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De
vereniging bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Dit jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel haar 40 jarige jubileum.

Op onze website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel staat een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.