Nieuw media initiatief: Zuidplasradio.nl!

Nu het stil is geworden op de FM frequenties van de voormalige lokale publieke Omroep Zuidplas is het wachten op de eerste geluiden van de nieuwkomer: Zuidplas-FM. Het Commissariaat voor de Media heeft Zuidplas-FM vorige week aangewezen als dé publieke lokale omroep voor de gemeente Zuidplas voor de komende vijf jaar.

En dat betekent dat een organisatie uit Gouda invulling zal moeten gaan geven aan de taak die van een publieke omroep wordt verwacht: Het informeren van de inwoners in de Zuidplas. Er zijn inmiddels enkele kritische geluiden te horen op social media waarbij het ontbreken van affiniteit met de Zuidplas en het ontbreken van betrokkenheid in de gemeente hardop worden uitgesproken.

ZuidplasFM

Zuidplas-FM laat aan JBN nieuws desgevraagd weten dat zij achter de schermen hard bezig zijn om ZuidplasFM zo snel mogelijk actief te krijgen. “Gesprekken met zowel Gemeente Zuidplas, andere lokale nieuwsvoorzieningen worden op dit moment gepland.
We doen ons uiterste best om Zuidplas zo snel als mogelijk te voorzien van een lokale mediavoorziening die het verdiend!”.

Zuidplasradio.nl

Ondertussen ontstaan er binnen de gemeente Zuidplas meerdere nieuwe media initiatieven. Zo hebben enkele enthousiaste vrijwilligers plannen om op korte termijn te willen gaan starten met een eigen radiostation, speciaal voor en door mensen uit de gemeente Zuidplas, vanuit de gemeente Zuidplas. In eerste instantie zou dit een internetradio-station worden met programma’s te beluisteren via de website en gratis app waarmee men ook interactief met elkaar in contact kan komen. Onder de naam Zuidplasradio.nl wordt er momenteel hard gewerkt aan formats, programmering, nieuwsvoorzieningen, jingles etc. Aangezien dit station in tegenstelling tot Zuidplas-FM geen subsidie krijgt van de gemeente Zuidplas zijn de vrijwilligers, naast versterking van het team, hard op zoek naar ondernemers uit de Zuidplas die willen adverteren op dit nieuwe medium binnen de Zuidplas.

Initiatiefnemer Bart Schinkelshoek laat weten ook op zoek te zijn naar programmamakers, presentatoren, verslaggevers (sport & nieuws uit de regio), bedenkers en social mediatijgers. “Heb jij talent & wil je meedoen? Wij zoeken een nieuwe crew!’.

Meer informatie kunt u vinden op de site: www.zuidplasradio.nl.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.