Gemeente Zuidplas eert Maarten Molenaar met een park en een straat

Een nieuw aan te leggen straat vlakbij het park en Korenmolen Windlust in het ontwikkelingsgebied Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt vernoemd naar ereburger en oud-wethouder Maarten Molenaar. De voorgestelde naam is Maarten Molenaarpark.


Het college van burgemeester en wethouders heeft het advies van de Commissie Naamgeving overgenomen. De nabestaanden van Maarten Molenaar hebben goedkeuring gegeven aan het gebruik van de naam.
Tijdens zijn leven heeft Maarten Molenaar zich intensief ingezet om de Korenmolen weer in ere te herstellen. Van de oorspronkelijke molen uit 1586 was sinds de jaren vijftig nog alleen de molenstomp over. Maarten Molenaar was onder andere voorzitter van de Stichting Molen Kortenoord, van de Historische Vereniging en van de Oudheidkamer van Nieuwerkerk aan den IJssel. Door de inzet van Maarten Molenaar, samen met vrijwilligers en met talloze instellingen en overheden is in 2005 na jaren
hard werken de molen in oude luister hersteld en weer in gebruik. Sindsdien is Korenmolen Windlust een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de gemeente Zuidplas.


Maarten Molenaar was dertig jaar, van 1968 tot 1998, raadslid in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Van 1990 tot 1996 was hij ook wethouder. Na zijn pensionering bleef hij een zeer actief en
betrokken inwoner. Zo opende hij in 2011 samen met Jan-Peter Balkenende een woon-werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. In januari 2017 is hij benoemd tot ereburger van de gemeente Zuidplas. In datzelfde jaar is Maarten Molenaar overleden. Met het geven van zijn naam aan deze straat blijft hij nog lang in herinnering verbonden aan de ontwikkeling van dit mooie stukje Nieuwerkerk. Op een later moment dit jaar zal de gemeente Zuidplas ter gelegenheid van de nieuwe naamgeving van het park en de straat een speciale activiteit organiseren.

Bron kopfoto: Andre Muller

Dhr. Molenaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel  werd in januari 2017 benoemd tot ereburger van de gemeente Zuidplas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.