Zuidplas FM publieke lokale omroep voor de Zuidplas

Het Commissariaat voor de Media heeft Zuidplas-FM aangewezen als dé publieke lokale omroep voor de gemeente Zuidplas voor de komende vijf jaar. Dit commissariaat neemt het eerdere advies van de gemeenteraad van Zuidplas dan ook over. En dit betekent een verschuiving in het lokale medialandschap van de Zuidplas waarbij het tijdperk van Omroep Zuidplas (en voorheen de LON) na 30 jaar ten einde is.

Vrijdag 17 april werden dan ook de uitzendingen beëindigd en viel er een stilte op de lokale radio frequenties en het televisiekanaal.

Voorzitter Danny Govers laat weten dat eerder op de dag de programmamakers van Omroep Zuidplas op de hoogte waren gebracht. Omroep Zuidplas had in februari van dit jaar bezwaar getekend maar dit is afgewezen door de Commissariaat voor de Media.

Zuidplas-FM laat ondertussen via de commerciële Goudse omroep Gouda-FM weten dat zij de komende maanden zich zal gaan voorbereiden op uitzendingen in de gemeente Zuidplas. De invulling van de programmering is nog niet bekent. Hoe lang de (ether)frequenties ruis laten horen voordat de klanken van Zuidplas-FM te horen zijn is nog onbekend,

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.