Oranje Fonds doneert 2.250 euro aan “de Boodschappenkast”

Stichting Cupcakes voor Kids heeft van het Oranje Fonds een donatie ontvangen van 2.250 euro voor het initiatief “de boodschappenkast”.

Door de huidige coronacrisis is het aantal te ondersteunen gezinnen met meer dan 200% gestegen en is een deel van onze donaties, namelijk die vanuit horeca
juist weggevallen. Met deze donatie en de hulp van inwoners en ondernemers kunnen we de komende tijd zorgen dat we volledige maaltijdpakketten kunnen blijven aanbieden, waarbij we bij lokale bedrijven vaak met korting ontbrekende artikelen kunnen inkopen.


De boodschappenkast biedt noodhulp voor inwoners van Zuidplas met een minimum inkomen (130% bijstand) ter ondersteuning in deze moeilijke tijd. “Wekelijks voorzien we de bij ons aangemelde gezinnen met een gevarieerd maaltijdpakket, met
o.a. houdbare levensmiddelen, brood, rijst, groente, aardappels, eieren, melk en yoghurt”.
De Stichting Cupcakes voor Kids verzorgt al vele jaren een verjaardagstaart (en op verzoek cupcakes om uit te delen op school) met een cadeautasje voor jarige kinderen t/m 12 jaar voor gezinnen die leven op een minimum inkomen in de gemeente Zuidplas.
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies,
kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Informatie is ook te vinden op onderstaande websites van de stichting:


www.boodschappenkast.nl en www.cupcakesvoorkids.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.